3 mannen tegengehouden in Hoeselt met nieuwe drug Lean op zak – VRT NWS

Bij een controle op de Bilzersteenweg in Hoeselt heeft de politie een fles Lean gevonden in een auto, een nieuwe drug is dat. De mannen in de auto hadden net voor de controle nog twee andere flessen uit de auto gegooid. De mannen waren de drugs gaan kopen in Hasselt. 
Lean staat ook wel bekend in het milieu als "Purple drank" of "Syrup". Het is een nieuwe drug op basis van hoestsiroop die aangelengd wordt met frisdrank of snoep. De stoffen in het drankje kunnen een roes opwekken door de codeïne en promethazine die erin zijn verwerkt. Korpschef Dirk Claes: "We kenden die nieuwe drug zelf ook niet. Maar de passagier die de fles met Lean bij zich had, heeft dat verklaard. Omdat het product niet bekend is, hebben we hem ook nog niet gearresteerd. Hij is vrijgelaten in afwachting van het verdere onderzoek. Het product moet eerst onderzocht worden in een lab vooraleer we kunnen vaststellen dat het ook strafbaar is.”
Bij een huiszoeking achteraf in Hoeselt in de woning van een van de mannen, werd onder andere nog cannabis, speed en opnieuw de stroperige vloeistof Lean gevonden. De chauffeur van de auto zal zich later nog moeten verantwoorden voor het drugsbezit, vermoeden van drugshandel en voor wapenbezit.
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment