4 Limburgse woonzorgcentra onder verhoogd toezicht – VRT NWS

Vier Limburgse woonzorgcentra staan op de lijst van verhoogd toezicht van de Vlaamse overheid. Drie in Hoeselt, die allemaal tot dezelfde groep Korian behoren en De Kleine Kasteeltjes in Tongeren.  Alle vier hebben ze af te rekenen met personeelstekort en met verouderde infrastructuur. 
Zeker in Hoeselt beantwoorden het woonzorgcentrum Ter Hulst 1 en Bormanshof niet meer aan de vooropgestelde normen. In Ter Hulst zijn de kamers bijvoorbeeld te klein volgens de nieuwste normen.   Maar daar komt verandering in.
“Twee van die drie woonzorgcentra zullen verhuizen naar een nieuwbouw”, zegt Lieve van Boxem, woordvoerder van Korian. “Dus ook in Hoeselt wordt er een volledig nieuw complex gebouwd. De werken zullen dit voorjaar nog starten, en als alles goed gaat hopen we dat we kunnen verhuizen in 2023. En dan zijn al die problemen uiteraard van de baan.”
Het woonzorgcentrum Ter hulst 2 verhuist niet maar wordt wel aangepast. In heel Vlaanderen zijn er 13 woonzorgcentra en een groep assistentiewoningen onder verhoogd toezicht geplaatst. Ze krijgen nu de nodige tijd om verbeteringen door te voeren. Lukt dat niet, dan kunnen ze hun vergunning verliezen.
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment