Ambitieus Real Elmos Herentals legt drie opvallende nieuwkomers vast: “De kloof met Halle-Gooik proberen te dichten” – Gazet van Antwerpen

Jawad Yachou (links). ©  Jill Delsaux
Het is Real Elmos Herentals menens in zijn drang om nog meer aansluiting te vinden bij de topclubs in België. Met de terugkeer van Abdelhakim Sababti en de komst van Jawad Yachou en Crisy Mayulu verbaast de Herentalse club vriend en vijand. “We willen de kloof met kampioen Halle-Gooik proberen te dichten”, Jawad Yachou.
International Jawad Yachou, die volgende week 28 jaar wordt, moet vooraan één van de sterkhouders worden bij Real Elmos Herentals. “Ik heb lang getwijfeld over mijn toekomst”, vertelt Yachou. “Ik had ook moeilijkheden om in Nederland te gaan voetballen. Met sportief manager Luc Nys en algemeen manager Andy Hermans van Herentals had ik goede gesprekken, maar het was uiteindelijk coach Yves Heremans die me over de streep trok. Ik heb enkele moeilijke jaren achter de rug. In augustus 2018 liep ik een zwaar kruisbandletsel op. Het was niet eenvoudig om terug te knokken en ik had ook een slechte ervaring bij Proost Lierse. Vorig seizoen speelde ik voor de winterstop bij Borgloon de pannen van het dak. Helaas viel de ploeg halfweg de competitie uit elkaar en ging ik het tweede deel van het seizoen aan de slag bij mijn ex-club Hasselt. Daar haalde ik opnieuw een hoog niveau. Het voorbije seizoen werd ik opnieuw international.”
Bij Real Elmos Herentals ziet hij heel wat bekende gezichten terug. “Ruim zeventig procent van de spelers komt uit Antwerpen. We kunnen samen de verplaatsing naar Herentals maken. Ik kom bij een ambitieuze club terecht en wil mijn steentje bijdragen in dit project.”
Coach Yves Heremans is in zijn nopjes met de versterkingen. “Verdediger Abdelhakim Sababti hoef ik niet voor te stellen”, aldus Heremans. “Hij keert terug na één seizoen Hamme. Jawad Yachou is een typische pivotspits. Hij heeft er een sterk seizoen opzitten bij twee Limburgse clubs. Crisy Mayulu, een spits met Frans-Congolese roots, is een beer van een vent. Hij komt uit de Franse competitie en brengt pure power bij. Dat profiel hadden we niet meteen. Op korte termijn zullen er wellicht nog twee nieuwkomers, vermoedelijk uit het buitenland, bijkomen. Een linksvoetige aanvallende speler en een linksvoetige verdediger. We slaan een andere weg in en zoeken ook bewust in het buitenland. Het is nodig, want we verloren drie spelers: Iliass El Attabi (Proost Lierse), Meris Durakovic (Aarschot) en Yassine Qoli, wiens nieuwe club nog niet bekend is. Qoli was een topgast, maar had de pech dat hij bij ons voortdurend veel last had van blessures. Hij kon zich niet tonen. Ook Taoufik Chadli dreigt de club nog te verlaten. Hij heeft familiale problemen. Ik hoop dat we hem kunnen overtuigen om te blijven want hij is zonder meer een goede speler. Alle spelers zullen moeten vechten voor hun plaats en we zullen ongetwijfeld een deftige ploeg hebben. We streven ook naar wat meer evenwicht. Op 1 augustus start de voorbereiding.”

Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.
Terwijl je dit leest, gaan onze journalisten verder voor het nieuws van dichtbij. Ze graven dieper in de actualiteit uit jouw buurt én tonen de impact van wereldgebeurtenissen op jouw leven.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment