App toont bezoekers van de Sint-Odulphuskerk in Borgloon ook het verborgen schrijn – VRT NWS

De gerestaureerde Sint-Odulphuskerk in Borgloon is vanaf nu ook met een app te bezoeken. Die is ontwikkeld door studenten van de hogeschool PXL en toont ook kostbare stukken die achter slot en grendel zitten.

De Sint-Odulphuskerk in Borglloon is onlangs helemaal gerestaureerd. Aan de binnenkant van de kerk bevinden zich heel wat topstukken. Daarbij de stoel van de heilige Lutgardis en het Odiliaschrijn waarin relieken van de heilige Odilia bewaard zouden worden. Het zijn studenten Toerisme en Recreatiemanagement van hogeschool PXL die de app hebben ontwikkeld, als eindwerk. "Onze opdracht was om de kerk een beetje tot leven te brengen door een wandeling door de kerk op een app te creëren", zegt Reinout Brouns, één van de studenten.
De app is voor iedereen toegankelijk, er zijn twee aparte wandelingen voor volwassenen en kinderen. "Zo kunnen kinderen via raadseltjes of vraagstukken een zoektocht doen om een personage te vinden. Zo wordt ook de geschiedenis van Borgloon en deze kerk leuk voor hen. En voor de volwassenen is het vooral boeiend dat ze het schrijn te zien krijgen in een filmpje, terwijl dat achter slot en grendel bewaard wordt. Ook voor de volwassenen is het trouwens wat speels opgevat met krassen en raadseltjes. Ik denk dat de Sint-Odulphuskerk één van de eerste kerken is met zo’n app", zo licht Reinout Brouns nog toe.
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment