Bibliotheken van Tongeren en Borgloon smelten samen – VRT NWS

Tongeren en Borgloon hebben beslist dat hun bibliotheken gaan samensmelten. Het gaat om een eerste concrete stap in het fusietraject tussen de twee buursteden. De twee vestigingen van de bibliotheken blijven wel behouden.
Borgloon en Tongeren namen vorig jaar de princiepsbeslissing om samen een fusietraject te beginnen. "En dat is intussen volop bezig", zegt burgemeester Patrick Dewael (Tongeren.nu). "Onze schepencolleges komen geregeld samen. De twee gemeenteraden zaten ook al bijeen en onze administraties werken ook al samen. De samenwerking tussen onze bibliotheken is een eerste concrete stap, die onze bewoners duidelijk maakt waar we naartoe willen".
De twee bibliotheken blijven behouden, maar door samen te werken zal de dienstverlening verbeteren.  Zo zal de bibliotheek van Borgloon uitgerust worden met een automatische balie. En dat heeft grote voordelen, zegt burgemeester van Borgloon Jo Feytons (Open Vld-Stroop). "Bibliotheekbezoekers zullen de klok rond hier terecht kunnen om boeken te ontlenen of binnen te brengen". Bovendien zullen lezers hun boek in één van de twee vestigingen kunnen binnenleveren". 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment