E-zine bundelt bloesemactiviteiten in Haspengouw (Heers) – Het Nieuwsblad

Het aanbod van bloesemactiviteiten is opnieuw gebundeld in een online magazine: ‘Hartelijk Haspengouw’. © Gemeente Heers
Bij de start van het voorjaar bloeit Haspengouw letterlijk open. Het aanbod van evenementen en activiteiten om die bloesempracht te ontdekken, is opnieuw gebundeld in een digitaal magazine: ‘Hartelijk Haspengouw’.
Vorig jaar zijn twaalf Haspengouwse gemeenten, waaronder Heers, een sterke samenwerking opgestart om de bloesems in de regio gezamenlijk te promoten en Haspengouw op de kaart te zetten. “Het resultaat was een inspirerend e-zine om toeristen warm te maken voor een onvergetelijke totaalbeleving”, vertelt diensthoofd Vrije tijd Michele Houbraken. “Dit jaar kozen we er dan ook voor om opnieuw de krachten te bundelen. In het nieuwe e-zine kunnen bezoekers hun eigen programma eenvoudig samenstellen aan de hand van verschillende thema’s, zoals wandelen, fietsen, streekproducten en gezinsactiviteiten. Je vindt er ook een bloesemmeter om de ontwikkeling van de bloesems te volgen vanop de eerste rij.” Het online magazine kan je ontdekken via www.visithaspengouw.be.
Meer info over de bloesemactiviteiten: Toerisme Heers (011/48.01.22) of toerisme@heers.be.(frmi)

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
In de Horpmaalstraat in Heers zijn een drietal gezinnen opnieuw getroffen door water- en modderoverlast. Vrijdagmorgen rond 2 uur gingen de hemelsluizen open en liepen de woningen weer onder, de …
De Vriendenkring van Mettekoven vierde vorig weekend weer feest op dorpsplein Den Dries. Zaterdag stond in het teken van de fijnproevers, zondag was het de beurt aan de kunstliefhebbers.
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment