Feest met K3 of Regi, op beversafari of smullen op een foodtruckfestival: dit zijn onze weekendtips – Het Nieuwsblad

Het is zomer! Dat betekent festivals, lekkere foodevenementen en gezellige pop-upbars. Van festivals voor kinderen tot podia gevuld voor de echte rockers, van echte culinaire happenings tot wereldse foodtruckfestivals: iedereen zal z’n gading vinden.
Lommel is klaar om te knallen en organiseert op zondag 3 juli een Knalbal. Er zijn optredens van K3 en van Scaletta, het kinder- en jeugdkoor van Scala. Verder zijn er tal van workshops te beleven, staan er springkastelen en zijn er plezante activiteiten voor alle kinderen. Het wordt een echt feestje.
Op 3/7 vanaf 14 uur op het Marktplein, optredens vanaf 16 uur op het Hertog Janplein in Lommel. Info: www.lommelleeft.be
 © Studio 100
Het is vollebak zomer in Scoutsrally in Neerpelt. Daar vieren ze drie dagen Rally Zomert. Het feest start op vrijdag 8/7 met onder andere Regi en Pat Krimson. Op zaterdag brengen tributebands een eer aan Tina Turner, U2, Fleetwood Mac en anderen. Ook op zondag is er muziek met o.a. Danny Kerkhofs en Suncourt Ramblers.
Van 8 tem 10/7 in Scoutsrally, Ralleylaan 3 in Neerpelt. Info: www.facebook.com/scoutsrally
 ©  jvdv
De Midweekfeesten in Sint-Truiden staan garant voor food, muziek en veel sfeer. Je kan kiezen uit drie formules. Ofwel ga je voor de optredens van de artiesten zoals Mister Grammy, topdrummer Michael Schack, Lassy FM en Michael Midnight. Je kan ook kiezen voor een formule met drank inbegrepen. Of je gaat all the way voor een culinaire verwennerij door Pajtim Bajrami en andere topgerechten.
Op 6/7 vanaf 18 uur, optredens vanaf 20 uur op de Groenmarkt in Sint-Truiden. Tickets reserveren: www.midweekfeesten.be
 © Midweekfeesten
Wist je dat bevers in natuurgebied Negenoord in Dilsen-Stokkem een mooie thuishaven gevonden hebben? Je ziet het aan de sporen die ze achterlaten. Natuurgids Jean neemt je die avond mee naar de favoriete plekjes van de bever. Als je heel stil bent, zal je deze bijzondere knaagdiertjes misschien zelf wel zien.
Op 2/7 om 20 uur aan Maascentrum De Wissen, Negenoordlaan 2 in Dilsen-Stokkem. Info: www.limburgs-landschap.be
 © Guido Franssens
Alden Biesen in Bilzen wordt op zondag 3 juli opnieuw omgebouwd tot de grootste boerderij van het land. Het evenement Agricultura is een totaalbeleving voor het hele gezin met veel machines, nog meer boerderijdieren, en tal van demonstraties en spannende wedstrijden. Je kan er ook allerlei streekproducten proeven op de steekproductenmarkt.
Op 3/7 van 10 tot 18 uur in Landencommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6 in Bilzen. Info: www.land-en-tuinbouwdagen.be
 © Stad Bilzen
Op de zevende dag van de zevende maand vieren ze in Japan het begin van de zomer met Tanabata, of wensendag. In de Japanse Tuin in Hasselt organiseren ze op 3 juli al wensendag. Je kan zelf je wens opschrijven, maar ook verschillende workshops en demonstraties volgen, of door de tuin wandelen en genieten van Japanse lekkernijen bij de aanwezige kraampjes.
Op 3/7 van 10 tot 17 uur in de Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23 in Hasselt. Info: www.japansetuin.be
 © Japanse Tuin
Fan van drum-’n-bass en dubstep? Dan is Lommel de plaats waar je dit weekend moet zijn. De zomervakantie wordt er met een knal geopend, want met Rampage Open Air vindt er het grootste drum-’n-bass-festivals van het land plaats. Meer dan 250 acts, zoal Andy C, Black Tiger Sex Machine, Luude, Modestep, passeren de revue. Verder is er nog heel wat randanimatie, zoals een zwembad, kermisattracties en een openlucht cinema.
Op 1, 2 en 3/7 in het Kristalpark, Balendijk in Lommel. Info & online tickets: www.rampageopenair.eu
 ©  Boumediene Belbachir
Gezellige eet- en drankstandjes, zitbanken en tafels, sfeerverlichting en een leuk muziekje op de achtergrond, dat is Chefs on Wheels. Op 2 en 3 juli is het foodtruckfestival te gast in Peer. Behalve heel wat verschillende foodtrucks brengt de organisatie ook enkele muzikale acts en dj’s mee. Op zondag is er kinderanimatie met clown Wito.
Op 2/7 vanaf 14 uur en op 3/7 vanaf 12 uur op de Markt in Peer. Info: www.chefsonwheels.be
 © Chefs on Wheels
Hou je van rock en blues? Dan is Hookrock je ding. Het festival staat op 1 en 2 juli geprogrammeerd in Diepenbeek met bands uit binnen- en buitenland. Op vrijdag zijn er o.a. optredens van Revenuer Men, Jessie Lee & The Alchemists en The Revolutionairs. Zaterdag openen The Blue Chevy’s het festival en komen ook Chris Cain, Juwana Jenkins, Baj Kamara & The Voodoo Sniffers langs. Verder zijn er nog optredens van Sari Schorr en Last Call.
Op 1/7 vanaf 17.30 uur en 2/7 vanaf 13.30 uur op het festivalterrein, Rooierheidestraat 100 in Diepenbeek. Info: www.hookrock.be
 © Hookrock
Op 1 en 2 juli strijkt Bar Pelouse neer in Hoeselt. Nestel je neer op de weelderige pelouse midden in het centrum en geniet van een after work met live muziek van Emily Vannes en Tom Eylenbosch. Op zaterdag is er volop kinderpret in het speeldorp met graffitiworkshops, muziekworkshops en livemuziek van de Brasilidades, Gos Rosling, Jonas Van Esch en THOV. Ondertussen kan je aan de pop-up bar genieten van allerlei drankjes en lekkers.
Op 1/7 vanaf 17 uur en op 2/7 vanaf 15 uur aan De Mot, Dorpsstraat in Hoeselt. Info: www.hoeselt.be
 © Gemeente Hoeselt
Zondag 3 juli
Libellenvlucht
Wandel met een natuurgids mee in de Maten op zoek naar libellen.
Slagmolenweg 76 in Genk.
Van 11 tot 14 uur.
Basistarief: gratis
Zaterdag 2 juli
Luisterwandeling
Trek op pad en luister naar de geluiden in de natuur. De gids legt uit wat je hoort en waar je op moet letten.
Heempark, Hoogzij 7 in Genk.
Om 21 uur
Basistarief: 2,5 euro
Zondag 3 juli
Op verkenning naar de Zwarte Beek
Maak samen met een gids een wandeling in de Vallei van de Zwarte Beek en ontdek de planten en dieren die dit natuurgebied uitkozen als leefgebied.
Bezoekerscentrum De Watersnip, Grauwe Steenstraat 7 in Geringen.
Om 16 uur
Zondag 3 juli
BIJ-zondere kruidenwandeling
In het Schulensbroek leven meer dan 105 verschillende soorten bijen. Een gids neemt je mee op wandeling en geeft tips over wat jij voor de bijen kan doen.
Bezoekerscentrum Schulensmeer, Demerstraat 60 in Lummen.
Om 13.45 uur
Basistarief: 2 euro
Vakantietocht
Wandeling met mogelijkheid tot verschillende afstanden, in een landelijke omgeving met veel groen.
Beversheem, Zonhoevestraat 4 in Bilzen.
Van 7 tot 15 uur
Basistarief: 3 euro
Zondag 3 juli
Boekenmarkt
Voor de vierde keer organiseert de bibliotheek een jaarlijkse boekenmarkt op het plein in het centrum van Borgloon.
Speelhof in Borgloon.
Van 13 tot 18 uur
Zaterdag 2 juli
Rommelmarkt
Flandria Termolen organiseert een gezellige rommelmarkt waar veel particulieren tweedehands artikelen te koop aanbieden.
Fandria Termolen, Nieuwen Dijk, Zonhoven
Van 9 tot 18 uur.
Zaterdag 2 juli
Oudsbergen zingt
Iedereen is welkom om mee te komen zingen met grote klassiekers in alle talen. Een zangboekje wordt ter plaatse voorzien.
Sint-Lambertusschool, Gildenstraat 16 in Opglabbeek.
Basistarief: gratis
Zaterdag 2 en zondag 3 juli
Nieuw Magic Circus
Het Magic Circus van Vlaanderens oudste circus directeur wijlen Mr Bill Kartoum is herrezen, en trekt anno 2022 door Limburg met hun nieuwe show
Grasveld, Blijkbaan in Herk-de-Stad
2/7 om 15 uur, 3/7 om 11 en om 14 uur
Basistarief: 15 euro
Zondag 3 juli
Oldimama
De Maaseiker Oldtimer Club organiseert Oldimama waar je oldtimerauto’s, moto’s, scooters en bromfietsen van meer dan 25 jaar oud kan bewonderen.
Kloosterbempden 1 in Maaseik.
Van 7.45 tot 17 uur
Zaterdag 2 en zondag 3 juli
Fly-in
Vliegveld Genk-Zwartberg organiseert hun jaarlijkse Fly-In. Je kan veel vliegtuigen komen bewonderen maar je kan ook zelf meevliegen in een zweef- of motorvliegtuig.
Aeroclub Limburgse Vleugels, Vliegplein 1 in Genk.
Telkens van 10 tot 18 uur
Basistarief: gratis
Zaterdag 2 en zondag 3 juli
Lommel Springt
Zin om je eens helemaal uit te leven? Het kan in het springkastelendorp in Lommel.
Den Horst, Gelderhorsten146 in Lommel.
Basistarief: 10 euro
Zondag 3 juli
Zomerklanken
Gemengd koor Amabile Pelt en het 8-koppig vocaal ensemble Pro Arte uit Eupen trakteren jullie op een portie verfrissende zomerklanken.
Sint-Jozefskerk, De Kentings 15 in Neerpelt.
Om 14 uur
Basistarief: 10 euro
Zondag 3 juli
Beiaardfestival
Beiaardier Kenneth Theunissen verwelkomt die dag het koperensemble van het Stedelijk Muziekconservatorium van Hasselt in de klokkentoren.
Beiaardtoren Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt in Hasselt.
Om 14 uur
Basistarief: gratis

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.

source

Leave a Comment