Heers stapt in Sportregio Haspengouw (Heers) – Het Nieuwsblad

De samenwerking werd bezegeld door de schepenen van Sport van de twaalf Haspengouwse gemeenten. © rr
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Sportregio Haspengouw is een samenwerking tussen de sportdiensten van twaalf Zuid-Limburgse gemeenten: Heers, Hoeselt, Bilzen, Riemst, Tongeren, Borgloon, Kortessem, Wellen, Alken, St-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken. “De Sportregio staat garant voor een aantal bovenlokale sportpromotionele projecten zoals een sportkamp voor tieners, een sportkamp voor jongeren met een vorm van autisme en ook een seniorensportdag”, vertelt Katleen Houben van de Heerse dienst Vrije tijd. “Naast deze gezamenlijke activiteiten zal de Sportregio ook zorgen voor meer afstemming van het sportbeleid tussen de verschillende gemeenten.” De samenwerking werd bezegeld door de schepenen van Sport van de twaalf gemeenten. Zij zullen ook het beheerscomité vormen van de Sportregio Haspengouw. (frmi)

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
In de Horpmaalstraat in Heers zijn een drietal gezinnen opnieuw getroffen door water- en modderoverlast. Vrijdagmorgen rond 2 uur gingen de hemelsluizen open en liepen de woningen weer onder, de …
De Vriendenkring van Mettekoven vierde vorig weekend weer feest op dorpsplein Den Dries. Zaterdag stond in het teken van de fijnproevers, zondag was het de beurt aan de kunstliefhebbers.
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment