Nieuwe vlag voor Kroningsfeesten in Tongeren in 2023 voorgesteld: hoofdkleuren zijn blauw en goud – VRT NWS

In Tongeren zijn voor de eerste keer de straatcomités samengekomen voor de Kroningsfeesten van 2023. Daar is ook de nieuwe vlag voor die feesten voorgesteld. De hoofdkleuren zijn blauw en goud.
"Ik ben heel blij met de opkomst van de straatcomités", zegt Peter Severijns, voorzitter van de Kroningsfeesten in Tongeren. "We hebben al ruim 2000 deelnemers. De bestuursgroepen van de processiegroepen zijn ook al druk bezig.  En ook de lezingen lopen goed. De voorbereidingen draaien dus op volle toeren."
We vragen Tongenaren de affiches van de Kroningsfeesten deze zomer mee naar het buitenland te nemen 
"Het is belangrijk dat er vanaf deze zomer in het straatbeeld steeds meer te zien zal zijn van die Kroningsfeesten", zegt Severijns. "We vragen Tongenaren daarom de affiches bij hen thuis op te hangen. Maar het zou ook mooi zijn als inwoners de affiche deze zomer mee naar het buitenland nemen, om ook daar reclame te maken voor de Kroningsfeesten van volgend jaar."
Intussen is ook de nieuwe vlag voor de Kroningsfeesten klaar. Het gaat om een ontwerp van architect Chris Van Brussel. "Omdat het thema voor de Kroningsfeesten "Zoek verbinding is", hebben we zowel Onze-Lieve-Vrouw als Jezus op de vlag gezet. Eerst wilde ik er een abstracte afbeelding van maken. Dat is verschillende keren besproken door het Kroningscomité. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden: één groot schilderij in goud en blauw. We probeerden ons voor te stellen hoe het eruit zou zien in het straatbeeld en dan leek ons dit het mooist."
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment