The masked poet in het Appelmanneke (Borgloon) | Het Belang van Limburg Mobile – Het Belang van Limburg

© Maximme Sleurs
© Maximme Sleurs
© Maximme Sleurs
© Maximme Sleurs
© Maximme Sleurs
© Maximme Sleurs
Naar aanleiding van de poëzieweek organiseerden de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van basisschool Het Appelmanneke een wedstrijd met de titel ‘masked poet’.
De leerlingen kregen op vrijdag de tijd om hun eigen kostuum in elkaar te knutselen. Dit moest natuurlijk strikt geheim blijven voor de andere klassen. Onder toezicht van de juffen ging ieder in zijn eigen klas meteen aan de slag. Ze hadden ieder een kartonnen doos bij, dat als masker moest dienen. Ze mochten dit versieren in een zelf gekozen typetje. Maandag gingen ze van start met de eerste gemaskerde dichters of dichteressen. Ze kozen een gedichtje dat bij hun outfit paste en lazen dit met een stemmetje voor in de andere klassen. De leerlingen mochten na de voorstelling hun gokje wagen over wie ze dachten te herkennen in het pak. Dit was zeker geen gemakkelijke opgave, er zaten veel speurders op het foute spoor.Het was een week met prachtige kostuums en veel enthousiasme. Als climax werd iedereen op vrijdag ontmaskerd. Een special act van de juffen kon natuurlijk niet ontbreken. Dit zorgde voor een spectaculair einde van een leuke poëzieweek.
https://www.facebook.com/search/top?q=vbs%20het%20appelmanneke
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Borgloon.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment