Trajectcontroles op N754 van Borgloon naar Herk-de-Stad en 13 oplaadpunten voor elektrische wagens in Wellen – VRT NWS

Er komen trajectcontroles op de gewestweg N754 en in Wellen zullen 17 oplaadpunten voor elektrische wagens worden geïnstalleerd. Dat heeft Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit (Open VLD) vandaag bekendgemaakt.
Vlaams Minister Lydia Peeters (Open VLD) onthulde in Wellen een nieuw monument op een rondpunt, een hand met drie peren als symbool voor de fruitstreek. Daar kondigde ze ook helemaal ander nieuws aan, dat te maken heeft met het verkeer in de streek: er komt een fietsstraat, trajectcontroles en laadpalen.
"Op gewestweg 754 wordt vaak overdreven snel gereden", zegt minister Peeters. "We willen daarom mensen aansporen om de snelheidslimiet te respecteren door middel van trajectcontroles. Het is zeker niet de bedoeling om boetes te innen maar wel om de situatie verkeersveiliger te maken."
"We moeten echt inzetten op meer duurzaam transport en ons bijvoorbeeld meer met de fiets verplaatsen", gaat minister Peeters verder. "Daarom wordt de Bloesemstraat in Wellen een fietsstraat en we gaan ook schoolomgevingen veiliger maken. Maar het gebruik van elektrische wagens is zeker ook een goede zaak. Daarom hebben we onderzocht waar nog laadpaalinfrastructuur moet bijkomen. Voor Wellen zijn er 13 locaties uitgetekend waar laadpalen voor elektrische wagens zullen komen", besluit de minister. 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment