Woonzorgcentrum Orelia Puthof in Borgloon opent belevingstuin: "Heel de buurt mag genieten van de tuin" – VRT NWS

Dit weekend is de nieuwe belevingstuin van woonzorgcentrum Orelia Puthof in Borgloon feestelijk geopend. Zoals de naam zelf zegt, valt er heel wat te beleven in de tuin en heel de buurt mag meegenieten.
"Dankzij het project ‘Natuur in je buurt’ van de Vlaamse overheid", hebben we onze oude tuin een opknapbeurt kunnen geven", zeg Caroline Vercauteren van Orelia. "We merkten dat de belevingstuin in ons woonzorgcentrum in Balen erg populair is. De bewoners genieten ervan om de tuin te zien veranderen doorheen de seizoenen. Daarom wilden we er in ons woonzorgcentrum van Borgloon ook graag eentje aanleggen."
De bewoners genieten ervan om de tuin te zien veranderen doorheen de seizoenen
In de nieuwe belevingstuin is er een pluk- en moestuintje, je kan er picknicken en kijken naar de konijnen en schapen. "Er is ook een buitenklasje dat scholen kunnen gebruiken om les te geven over de natuur en het fruit van de Haspengouw", vertelt Vercauteren. Het is dus de bedoeling dat heel de buurt van de tuin kan genieten en niet enkel de bewoners en hun families. Bewoner Pauline Huysecom vindt dat prima. "Ik vind dat een erg goed idee, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd."
Orelia wil binnenkort ook graag een belevingstuin aanleggen in woonzorgcentrum Serrenhof in Sint-Truiden. 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment