140 kinderen starten zomervakantie met Roefeldag (Heers) | Het Belang van Limburg Mobile – Het Belang van Limburg

© frmi
Zaterdag was een echte hoogdag voor 140 Heerse 6- tot 12-jarigen, want na twee jaar corona stond Roefel terug op de agenda in en rond het administratief centrum. “We zijn superblij dat we eindelijk weer mochten roefelen”, zegt Sonja Doomen van de dienst Welzijn. “Er zijn wel minder inschrijvingen dan voor corona, maar gelukkig komt alles stilaan weer op gang. We hadden de voorbije maanden vier uitdagende trajecten uitgewerkt voor de kinderen, gebaseerd op hun interesses.” Zo leerden de kids in het traject ‘Ruig en stoer’ handige survivaltechnieken en de basis van een verdedigingssport. SpartanSport Highlanders uit Heers begeleidde de stoere jongens en meisjes bij het boomstamdragen, tractorbandflippen en het touwtrekken. In de namiddag mocht iedereen zich uitleven op de springkastelen, een rodeostier temmen of deelnemen aan een karaoke. “We sloten de dag af met een feestelijk kidsshow met danseressen in zaal De Bammerd. Onze vele vrijwilligers, jeugdverenigingen KSA Habiba en Speelpleinwerking Bounce en het plaatselijke Rode Kruis zorgden ervoor dat Roefel opnieuw een succes was”, besluit Sonja. frmi
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Heers.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment