Achterneef van Elvis Presley op het podium in Borgloon – Het Belang van Limburg

© Bert Cordens
Op woensdag 9 maart krijgt jeugdhuis Aurora in Borgloon hoog bezoek uit de verenigde staten. In hun reeks midweekconcerten zetten ze NP Presley and the CEB op het podium. De frontman van deze zevenkoppige band is een achterneef van de enige echte Elvis Presley.
NP Presley is echter geen kopie van zijn legendarische naamgenoot. Hij draagt geen wit kostuum en heeft geen roze cadillac. Zijn eigentijdse rock is right in your face rock ’n roll met een vleugje punk en stevige bluesrock. Momenteel is deze band bezig aan een succesvolle Europese toer.
Het jeugdhuis in Borgloon bestaat al meer dan vijftig jaar en heeft een stevige reputatie wat betreft liveoptredens. Die zijn meestal gratis en toegankelijk voor alle leeftijden. Door hun concerten gratis aan te bieden, wil het Loonse jeugdhuis een zo breed mogelijk publiek bereiken. Ze hechten veel belang aan kwaliteit en diversiteit in hun genres die ze op het podium willen brengen. Ook vele lokale bands worden ondersteund en krijgen podiumkansen. Denk bijvoorbeeld aan Emmy D’arc, die als jonge beginnende artieste (toen nog onder de naam van Ineke Tiolants) haar eerste stappen op het podium zette.
Vooral de laatste jaren – met een kleine onderbreking door de covidtoestanden – treden er naast Belgische bands ook steeds meer buitenlandse groepen op. Hiermee heeft jeugdhuis Aurora zich stevig op de Zuid-Limburgse kaart gezet in verband met livemuziek. Met een band als NP Presley zullen ze op 9 maart zeker weer scoren.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.

source

Leave a Comment