Gaslek bij wegenwerken in Tongeren – VRT NWS

In Tongeren heeft de politie vanmorgen de omgeving van de Koninksemsteenweg afgesloten na de melding van een gaslek. De brandweer en Fluvius waren snel ter plaatse, maar er was geen ontploffingsgevaar.  Enkele uren later mochten de geëvacueerde inwoners terug naar hun woning.
Vanochtend rond 9 uur werd in Tongeren een gaslek opgemerkt op het kruispunt van de Koninksemsteenweg met de Rode Kruislaan. De politie besloot om de omgeving hermetisch af te sluiten.  Ook de brandweer kwam ter plaatse. Tijdens werken voor de aanleg van een aansluiting voor riolering en water, had een arbeider met een graafmachine een gasleiding stukgetrokken. 
“We hebben een oproep gekregen voor een gaslek in de Koninksemsteenweg”, zegt Dirk Odeurs van de brandweer Zuid-west Limburg. “Toen we arriveerden hebben we vastgesteld dat een aannemer die aan de straat aan het werken was, een buis beschadigd heeft. Er zijn in een appartementsgebouw 3 personen geëvacueerd, maar er is geen gevaar voor ontploffing.”
Medewerkers van Fluvius hebben intussen het gaslek gedicht. De geëvacueerde inwoners mochten tegen de middag ook terug naar hun woning. 

Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment