Gemeenteraadslid en oud-schepen Julien Geuten overleden (Heers) – Het Nieuwsblad

Donderdag overleed Julien Geuten (82) uit Vechmaal, een boegbeeld uit de Heerse politiek. © VLDumont
Donderdag overleed Julien Geuten (82) uit Vechmaal, een boegbeeld uit de Heerse politiek, in het UZ Leuven na een slepende ziekte. Hij was oud-schepen en bijna 40 jaar lang raadslid.
Julien Geuten kwam in de lokale politiek terecht na de gemeenteraadsverkiezingen van 1982. “Hij kwam op bij de Vrije Democraten en zat sinds 1983 onafgebroken in de gemeenteraad”, vertelt oud-burgemeester Henri Dumont, één van zijn beste vrienden. “Ik ken Julien al van 1976, hij heeft toen zelfs nog affiches geplakt voor ons. In 2007 en 2008 was hij een tijdlang schepen van toerisme, leefmilieu en onderwijs voor het toenmalige kartel sp.a-DUMONT. In de huidige legislatuur was hij het oudste raadslid. Omdat zijn gezondheidstoestand verslechterde, kon hij al sinds begin vorig jaar zijn mandaat niet meer uitoefenen. Julien was een uitzonderlijk mens: hij hielp iedereen, als gepensioneerd loodgieter was hij heel handig.”
De uitvaartplechtigheid vindt op donderdag 19 mei plaats vanaf 10.30 uur in de aula van Uitvaartcentrum Orye in Borgloon (Graaf Lodewijk Plein 4). Op woensdag 18 mei kan je Julien een laatste groet brengen van 18.30 uur tot 19 uur in aanwezigheid van de familie. (frmi)

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
In de Horpmaalstraat in Heers zijn een drietal gezinnen opnieuw getroffen door water- en modderoverlast. Vrijdagmorgen rond 2 uur gingen de hemelsluizen open en liepen de woningen weer onder, de …
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment