Joppe Pipeleers (11) ruilt BMX voor koersfiets – Het Belang van Limburg

© Peter Willekens
Wielertalent Joppe Pipeleers – bijna 12 – uit Heers is al vanaf zijn zevende gebeten door de wielermicrobe. “Hij heeft eerst twee jaar BMX gereden op de piste in Zolder”, vertelt papa Kristof. In Zolder ontstond ook de liefde voor de koersfiets. “Terwijl Joppe trainde op de BMX-piste zag hij wielrenners rondjes rijden op het circuit. Op zijn negende is hij dan overgestapt op de koersfiets. Eerst reed hij twee jaar bij wielerclub Davo in Sint-Truiden, sinds vorig jaar rijdt hij bij Acrog-Tormans in Balen.”
Als eerstejaars-aspirant behaalde Joppe al heel wat mooie resultaten. Zo werd hij tweede in het eindklassement van de Limburgse driedaagse én op het provinciaal kampioenschap in Hoepertingen. Binnenkort staat Joppe ook aan de start van het Vlaams kampioenschap en het Belgisch kampioenschap. “Ik sta te popelen om ook daar een mooie uitslag te rijden”, zegt hij ambitieus. frmi
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Heers.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment