Kasteel van Heers klaargemaakt voor eerste herstelling: vrijwilligers ruimen Tiendenschuur op – VRT NWS

Vandaag worden er stellingen geplaatst in de Tiendenschuur van  kasteel van Heers, om het dak aan te pakken. Het kasteel en het domein zijn al enkele jaren in verval. Maar nu worden de eerste stappen gezet van de echte renovatie.
De Vlaamse overheid heeft het kasteel gekocht en heeft 10 miljoen vrij gemaakt voor de renovatie. Erfgoedorganisatie Herita zet vanaf vandaag stellingen om het dak te vernieuwen. Daarvoor moest de schuur opgeruimd worden, en dus waren verschillende vrijwilligers de afgelopen dagen er druk in de weer.
De Tiendenschuur heeft veel schade opgelopen door de stormen in het voorjaar. Ze lag vol rotzooi.
"De Tiendenschuur heeft veel schade opgelopen bij de stormen in het voorjaar. De schuur lag vol rotzooi, met oud hout en pannen", vertelt Paul Lambrechts, één van die vrijwilligers.  "Vandaag worden er stellingen gebouwd, om het dakgebinte te herstellen, en het is dus de eerste keer dat we alles opnieuw aan het heropbouwen zijn. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want we hebben er jarenlang naar uitgekeken", klinkt het.

Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment