Leerlingen Sint-Jan in Tongeren voelen zich een dagje Romein dankzij medewerkers Gallo-Romeins Museum – VRT NWS

De leerlingen van het zesde leerjaar van Campus Sint-Jan in Tongeren kregen vandaag een les Latijn van 2 medewerkers van het Gallo-Romeins Museum. Dat gebeurde in het kader van de erfgoedweek die in het teken staat van onderwijs. 

In lagere school Sint-Jan in Tongeren konden leerlingen van het zesde leerjaar zich vandaag even Romein voelen. Ze kleedden zich in een Romeinse tuniek en leerden hun eerste woordjes Latijn, dankzij medewerkers van het Gallo-Romeins Museum van Tongeren. Die brachten ook Romeinse objecten mee. Aan de hand daarvan vertelden ze over hoe het dagelijkse leven bij de Romeinen verliep. 
“Erfgoeddag is dit jaar een erfgoedweek en thema is ‘onderwijs’", zegt Jasper Foicht van het Gallo-Romeins Museum. "Het is de bedoeling dat wij als erfgoedwerkers erfgoed naar de klas brengen. Vandaag hebben we dus een aantal objecten van het museum mee naar de klas meegenomen, én de kinderen geleerd hoe het leven in Romeins Tongeren eruit zag 2.000 jaar geleden. En we hebben ze ook enkele woordjes Latijn geleerd. Ze kunnen nu bijvoorbeeld al tellen tot 6 in het Latijn", lacht Jasper. 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment