Neos Borgloon brengt bezoek aan het Afrikamuseum – Het Belang van Limburg

© Johnie Vanhees
Juist nu Congo in de publieke belangstelling staat door het bezoek van de koning aan de vroegere kolonie Congo, bracht Neos Borgloon een bezoekje aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika.
In dit het Afrikamuseum maakten de Neos-leden kennis met de Centraal-Afrikaanse samenleving, waarbij ook het koloniale verleden verkend werd. “Het indrukwekkende gebouw en de enorme hoeveelheid aan tentoongestelde artikelen spreken tot de verbeelding”, klinkt het. “De internationale reputatie steunt op de unieke en uiteenlopende collectie rond mens en natuur. Daarna bezochten we het wijndomein Chardonnay Meerdaal, een stukje Zuid-Frankrijk in Vlaanderen. De eigenaars, vader en zoon, slaagden erin een overheerlijke schuimwijn te maken die bij elke gelegenheid gedronken kan worden. Deze wijn is voor 100 procent gemaakt van de Chardonnaydruif en heeft het zachte karakter dat deze druif kenmerkt. Maar naast de wijnbouw zoeken zij nog uitdagingen. Zo hebben zij ook een heerlijke praline op basis van schuimwijn op de markt gezet. Een lekker avondmaal sloot deze plezante en leerrijke uitstap af.”
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.

source

Leave a Comment