Ondernemersclub @hoc formuleert 12 opportuniteiten voor Haspengouw – Het Belang van Limburg

© Dario D'Arpino
Leden van de Haspengouwse ondernemersclub @hoc zaten afgelopen vrijdag samen met vertegenwoordigers van acht Zuid-Limburgse gemeentebesturen. Halfweg de legislatuur legden de ondernemers de gemeenten twaalf werkpunten voor om het ondernemerschap in de regio te versterken.
Begin dit jaar bezocht het bestuur van de Haspengouwse Ondernemersclub @hoc samen met de Voka ambassadeurs de acht steden en gemeenten in het werkingsgebied van de Haspengouwse Ondernemersclub. Dat zijn Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Wellen. Samen met lokale besturen bespraken zij de twaalf werken van @hoc die voor aanvang van de legislatuur aan de gemeenten werden bezorgd. De resultaten van deze evaluatieronde werden geanalyseerd. Op basis hiervan heeft het bestuur van @hoc 12 opportuniteiten geformuleerd voor de regio Haspengouw.“Het gaat onder meer over een eenduidig kerkenplan, jongeren warm maken voor STEM-opleidingen, de Haspengouwse wijnstreek promoten… Het zijn allemaal zaken om het ondernemerschap in de regio verder te versterken”, zegt Luc Heylands, voorzitter van ondernemersclub @hoc. “Er is heel wat gebeurd de afgelopen jaren, maar dat wil daarom niet zeggen dat we bij de pakken moeten blijven zitten”, verklaart Heylands. “Door de samenstelling van deze twaalf punten vragen wij aan lokale besturen in Haspengouw om de laatste twee jaar van de legislatuur samen te werken, in het belang van een sterke regio waar ondernemers kunnen groeien en bloeien.” Ondernemersclub @hoc wordt ondersteund door Voka Limburg
https://www.athoc.be/
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Sint-Truiden.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment