Senioren van Borgloon en Halen verbroederen – Het Belang van Limburg

© Johnie Vanhees
Na een eerdere ontvangst in Borgloon, ontving de werkgroep senioren van Borgloon een uitnodiging voor een tegenbezoek in Halen.
29 deelnemers trokken met mooi weer en de wind in de zeilen naar Halen, waar zij in dienstencentrum De Klapstoel werden ontvangen. Na het welkomstwoord van Schepen Elke Ruytinx-Boogaerts kon iedereen genieten van een lekker ontbijt. Daarna werd met de autobus onder begeleiding van een gids een verkenningstocht gestart in het centrum van Halen, waarbij eerst de marktplaats werd aangedaan met zijn imposante Sint-Pieter-in-de-Bandenkerk, het vergulde ruiterstandbeeld, de kiosk en het mooie stadhuis. Ook het Schulensmeer, het grootste kunstmatige meer van Vlaanderen; werd bezocht. Een verfrissing in Huize Nassau was meer dan welkom om vervolgens in het dienstencentrum te genieten van een uitgebreid middagmaal. In de namiddag werd het slagveld van de zilveren helmen bezocht en gaf de gids uitgebreid uitleg over de geleverde slag op 12 augustus 1914, waar 180 Belgische militairen sneuvelden, die werden begraven op het militaire kerkhof in de omgeving van Velpen. De koffie en de taart in streekmuseum De Reinvoart” werd gewaardeerd. Een ontvangst op het stadhuis met receptie sloot deze mooie verbroederingsdag af, waarna iedereen nog een fijne verrassing mee naar huis kreeg.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.

source

Leave a Comment