Alkense ondernemer in cel na klachten van zedenfeiten met minderjarige dochter en personeel – Het Nieuwsblad

 ©  Shutterstock
Een 42-jarige man uit Alken is woensdagochtend uit zijn bed gelicht in een onderzoek naar zedenfeiten op vooral jonge meisjes. Ook zijn eigen dochter en een vriendin van zijn zoon zouden bij de slachtoffers horen. De man ontkent voorlopig alle feiten. Hij zit momenteel in de gevangenis.
De bal ging aan het rollen toen de inmiddels meerderjarige dochter klacht indiende bij politie CARMA. Ook een vriendin van de zoon en een vrouw die bij de verdachte werkte, hebben intussen klacht ingediend. De feiten zouden al een paar jaar bezig zijn. De klachten gaan onder meer over incest, oneerbare voorstellen en handelingen. Omdat de feiten in Alken gebeurden, ging het dossier naar de politie Kanton Borgloon.
Woensdagochtend stonden de agenten aan de voordeur van de man en sloegen hem in de boeien. Tijdens het verhoor ontkende hij alle feiten waarna ze hem opsloten in een politiecel. Vervolgens werd hij afgelopen donderdag bij de onderzoeksrechter in Tongeren voorgeleid. Die besliste om de man onder elektronisch toezicht te plaatsen.
Het onderzoek naar de feiten wordt voortgezet, met respect voor het vermoeden van onschuld. Omdat het niet uitgesloten is dat de zaak nog uitbreidt, kunnen andere mogelijke slachtoffers zich altijd melden bij de politie Kanton Borgloon.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.

source

Leave a Comment