Avond van de Vrijwilliger in De Bammerd (Heers) – Het Nieuwsblad

Nu vrijdag organiseert het gemeentebestuur opnieuw de Avond van de Vrijwilliger in zaal De Bammerd. © frmi
Vrijdag (11 maart) organiseert het gemeentebestuur, voor de Week van de Vrijwilliger, de Avond van de Vrijwilliger in zaal De Bammerd.
“We willen die avond alle Heerse vrijwilligers in de bloemetjes zetten voor hun waardevolle inzet binnen de gemeente”, vertelt burgemeester Kristof Pirard. “Het gaat dan bijvoorbeeld over inwoners die regelmatig inkopen doen voor hun minder mobiele buurman, activiteiten voor rusthuisbewoners begeleiden of zwerfvuil in het dorp opruimen. Iedereen die op een of andere manier de handen vrijwillig uit de mouwen steekt, is vrijdag vanaf 19.30 uur welkom in zaal De Bammerd. We trakteren hen op een drankje, broodjesbuffet, een gezellige babbel en een optreden van stand-upcomedian Johnny Trash. Samen maken we er een leuke avond van.”
Inschrijven is verplicht en kan nog telefonisch (011/48.01.22), via e-mail (cultuur@heers.be) of online via www.heers.be/avondvandevrijwilliger. (frmi)
Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
In de Horpmaalstraat in Heers zijn een drietal gezinnen opnieuw getroffen door water- en modderoverlast. Vrijdagmorgen rond 2 uur gingen de hemelsluizen open en liepen de woningen weer onder, de …
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment