Bibliotheek Tongeren sluit even de deuren voor make-over – Het Belang van Limburg

© Nico Francois
Tijdens de komende zomermaanden krijgt de bibliotheek een grondige make-over. Er komt een nieuwe balie, de jeugdafdeling wordt aangepakt, de bovenverdieping wordt uitgebreid met een polyvalente ruimte en het interieur wordt opgefrist.
Burgemeester Patrick Dewael: “Het is en blijft de kerntaak van een bibliotheek om literaire werken uit te lenen. Toch merken we dat steeds meer mensen onze bibliotheek ook om andere redenen bezoeken: jongeren komen er studeren, volwassenen komen er dagelijks de krant lezen, senioren (van het vlakbij gelegen woonzorgcentrum) komen er een babbeltje slaan enzomeer. Architectenbureau DFM luisterde in eerste instantie naar onze vele noden. Samen werkten we vervolgens een aangepaste bibliotheekopstelling uit.”Om deze vernieuwde bibliotheekopstelling te realiseren gaan vanaf 11 juli de deuren van de bibliotheek voor een tijdje dicht. Op zaterdag 9 juli kunnen bezoekers er voor het laatst terecht om een mooie voorraad zomerboeken in te slaan. Schepen An Christiaens: “De bibliotheek in zijn huidige vorm dateert van 1994. De voorbije jaren vonden er sporadisch enkele bescheiden ingrepen plaats. Hoewel deze ingrepen nuttig en waardevol bleken, leidden ze niet altijd tot een even samenhangend geheel. Bovendien blijven er enkele losse eindjes over die we dringend moeten aanpakken. Onze bibliotheek is na 28 jaar aan een make-over toe. We willen dat onze vernieuwde bibliotheek een gezellige (publieke) woonkamer wordt voor elke Tongenaar of bezoeker die er vertoeft en tot rust komt. De eigenlijke werken vatten aan vanaf dinsdag 2 augustus en zijn in handen van de Tongerse aannemer Constreno. De periode tussen 11 juli en 2 augustus wordt benut om de tienduizenden boeken tijdelijk op te bergen. Er staan alvast 2.500 verhuisdozen klaar. Het wordt een huzarenklus.” Uiteraard helpt het personeel van de bibliotheek de bezoekers graag om zich goed voor te bereiden op de nakende sluitingsperiode. Zo voorzien ze een extra lange uitleentermijn (8 weken i.p.v. 4). Je kan bovendien tot 20 stuks per lidkaart ontlenen (max. 10 per materiaalsoort). Het e-boekenaanbod blijft uiteraard ook doorlopend en onbeperkt beschikbaar.Tip: wanneer je materiaal terugbrengt, gebruik dan de digitale inleverbus (zijde Kastanjewal) of bezoek vanaf maandag 1 augustus de mini-bib (t.h.v. Huis Theelen). Hier zal je trouwens ook boeken kunnen ontlenen uit een beperkt aanbod.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Tongeren.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment