Boeken over De Bonkelaar voortaan ook op leestafels polikliniek – Sliedrecht24

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) heeft donderdagmorgen 7 juli 2022 een exemplaar van het boek over de geschiedenis van het voormalig cultureel centrum De Bonkelaar overhandigd aan Peter van der Meer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dat gebeurde op de locatie op het Stationspark.
V.l.n.r. burgemeester Jan de Vries (CDA), Michiel van Hoeselt (samensteller boek), Piet Mostert (voormalig directeur cultureel centrum en theater De Bonkelaar) en drs. Peter van der Meer (voorzitter Raad van Bestuur ASz). (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
Het boek verscheen eind december 2020 en gaat over de geschiedenis / gebruik van het gebouw en de theateruitvoeringen. Het boek zal voortaan op de verschillende leestafels van de polikliniek te vinden zijn. De Bonkelaar is voor veel Sliedrechters een belangrijk element van hun jeugd geweest. Door het boek, dat met 278 pagina’s en een gewicht van twee kilo door de makers als uniek wordt omschreven, beseffen veel mensen dat een deel van hun jeugd en verdere leven verweven is met het voormalige cultureel centrum en theater. “Wij mogen vijftien boeken over de geschiedenis van De Bonkelaar schenken aan de diverse, breed toegankelijke organisaties en instellingen die direct of indirect maatschappelijk belang hebben voor de Sliedrechtse gemeenschap en in de Alblasserwaard. Deze schenking is mogelijk gemaakt door de Rotary Club Sliedrecht e.o.”, zegt Piet Mostert, voormalig directeur van De Bonkelaar. 

*=Verplicht veld

Sliedrecht24
@Sliedrecht24

source

Leave a Comment