De Wijze Stappers uit Sint-Truiden stappen ruim 70 km ten voordele van Mediclowns – Het Belang van Limburg

© Ronny Schmitz
Voor het derde jaar op rij wandelden de Wijze Stappers uit Sint-Truiden ten voordele van een goed doel : de Mediclowns die in de ziekenhuizen op bezoek gaan bij de kinderen en hen zo het leed wat helpen verzachten.
Met 12 waren ze, de Wijze Stappers uit Sint-Truiden, die vanop de parking van het Veilinghuis, om 05u ’s morgens, de 70 kilometers naar Banneux aanvatten. Met rust- en instapmomenten in Jesseren, Juprelle en Chaudfontaine en constant een wagen en een busje (van STVV Youth) op het parcours, werden de wandelaars stevig in de watten gelegd. En dat bleek ook nodig. Liters waters en hopen fruit werden verorberd, samen met heel wat suikerhoudende tussendoortjes. Iedereen kent de omgeving van Borgloon en weet dus dat de passage naar Jesseren al heelwat heuveltjes telt. Met reeds 16 kilometer op de teller werd dan het tweede stuk naar Juprelle aangevat. Onderweg nog wel enkele heuveltjes maar het ergste was daar voorlopig toch achter de rug. In Juprelle zaten ze aan kilometer 38 en telden ze de eerste afvallers. Het stuk naar Chaudfontaine, goed voor opnieuw 17 kilometer, bracht de Stappers bij ‘De Montagne de Bueren’. Dit is een straat bestaande uit een trap van 374 treden in het centrum van Luik. De straat verbindt de wijk Féronstrée et Hors-Château met Au Péri en de toegang tot de citadel van Luik. Voorbij Chaudfontaine, met nog een 14 kilometer voor de boeg, werd het voor sommige Stappers moeilijk, maar wat een karakter dat sommigen toonden! Het lange, eentonige stuk langs Rue Grand Rue deed sommigen écht pijn en toen, op 5 kilometer van het einde, er nog eentje afviel, was dit echt met heel veel pijn in het hart (en de voeten). Maar die laatste vijf kilometer waren dan ook de zwaarste van het hele parcours: het werd klimmen van hoogtemeter 220 naar 690 op een afstand van 2 kilometer. Eindeloos leek die berg wel! Maar, eens boven, lonkte met het plaatje Banneux de eindstreep. Nog ruim een kilometer en toen kwam het bekende Mariabeeld in zicht. Uiteindelijk stapten 4 moedigen met ruim 70 kilometer in de benen over de eindstreep. Een 5de kwam ook nog aan, maar die was pas ingestapt op 7 kilometer van het einde om het berggevoel te ervaren. De hele tocht werd gesponsord door familie en heel veel vrienden en symphatisanten. Samen met de speculaasverkoop leverde de hele organisatie een fantastisch bedrag op voor de Mediclowns: liefst 2.750 euro werd opgehaald of een verbreking met ruim 1.000 euro van het bedrag in 2021.
https://www.dewijzestappers.com/
https://youtu.be/40XWc-vTqaQ
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Sint-Truiden.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment