“Er kan altijd een extra boompje bij” (Heers) | Het Belang van Limburg Mobile – Het Belang van Limburg

Abdon Robijns was zaterdagmorgen een van de eersten aan buurthuis Hall 20. © FRMI
In Heers was buurthuis Hall 20 zaterdag het centrale afhaalpunt voor de appelboomactie van Het Belang van Limburg. Hier geen ellenlange wachtrij, maar toch liepen ruim 200 inwoners langs voor hun gratis appelboompje.
Abdon Robijns, liefhebber van fruitbomen, was een van de eersten die een boompje kwam afhalen. “Ik heb al wat appel- en perenbomen staan, maar er kan altijd eentje extra bij”, lacht Abdon. Ook OCMW-voorzitter Heidi Pirlotte en burgemeester Kristof Pirard kwamen een boompje halen. Burgemeester Pirard zorgde persoonlijk voor de bevoorrading van eenzame medewerker en HBvL-correspondent Frank Missotten.
Om 12.30 uur waren alle 250 boompjes de deur uit. Liesbeth De Mulder en dochter Sophie Baeckelmans mochten op de valreep nog enkele extra boompjes mee naar huis nemen. “Wij hebben in de gemeente een kleine plantage met een 60-tal bomen, puur voor eigen gebruik. We houden van de streek en het fruit. Binnenkort komt er naast de plantage nog een weide met enkele schapen.” (frmi)
Liesbeth De Mulder en dochter Sophie mochten op de valreep nog enkele extra boompjes mee naar huis nemen.  ©  FRMI
Ook burgemeester Kristof Pirard kwam een appelboompje afhalen. ©  frmi
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Heers.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment