Heers verkoopt het buurthuis van Heks en legt in de plaats een duurzame speeltuin aan – VRT NWS

Vier jaar na de eerste plannen gaat de gemeente Heers nu toch het Lod Lavki-buurthuis in Heks verkopen. In 2017 was de dorpsraad van Heks furieus over het voorstel. De gemeente belooft om met de opbrengst van de verkoop een speeltuin aan te leggen in het dorp.  
In 2018 had de gemeente het aantal verhuringen van het buurthuis geteld. Daaruit bleek dat het gebouw, maar drie keer per jaar werd verhuurd. “Twee van de drie keer werd het verhuurd aan de Chiro van Vechmaal, een dorp dat naast Heks ligt. Ondertussen heeft de Chiro zelf een gloednieuw gebouw gekregen en wordt het buurthuis alleen nog maar een keer per jaar gebruikt voor de jaarlijkse barbecue van de dorpsraad”, vertelt burgemeester Kristof Pirard (VLDumont). 
De burgemeester vindt het niet meer de moeite waard om zoveel energie en geld in het buurthuis te steken en wil het daarom liever verkopen. Het geld van de verkoop wil de gemeente duurzaam investeren. Heers heeft immers plannen om ook elders verschillende gebouwen te vernieuwen zoals de sporthal en de bibliotheek. 
Vier jaar geleden was de dorpsraad van Heks furieus over het plan van de gemeente om het buurthuis te verkopen. “Dit is het enige wat we nog hebben”, klonk het toen in het rustige kerkdorpje. In overleg met de dorpsraad komt de gemeente met een mooi alternatief. “We gaan een duurzame speeltuin aanleggen in Heks. Die komt tussen het buurthuis en de pastorie en er zullen ook bankjes geplaatst worden waar de ouders dan gezellig kunnen kletsen en de kinderen in de gaten houden.” 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment