Jo Feytons legt eed af als nieuwe burgemeester Borgloon – VRT NWS

Gisteren legde Jo Feytons (Open VLD-Stroop) de eed af als nieuwe burgemeester van Borgloon. Hij volgt daarmee Eric Awouters op die op zijn beurt schepen wordt. 
De nieuwe burgemeester van Borgloon legde de eed af in handen van gouverneur Jos Lantmeeters. Eerder in december waren al de burgemeesters van Tessenderlo en Herstappe aan de beurt. Het gebeurt vaker dat er bij de start van de legislatuur afspraken worden gemaakt over een wissel van posten, zowel van schepenen als van burgemeesters. In Borgloon was dat ook het geval. Voorganger Eric Awouters wordt nu schepen van Openbare Werken, Financiën en Mobiliteit.
Feytons wacht nu de zware taak om de fusie met buurgemeente Tongeren verder af te werken. Tegelijk moet er orde op zaken worden gezet in de politiezone kanton Borgloon. De toekomst daarvan is zeer onduidelijk door de fusieplannen met Tongeren.
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment