Kinderen knutselen en koken voor Week van de Opvoeding – Het Nieuwsblad

Zaterdagvoormiddag konden de kinderen samen met hun ouders deelnemen aan enkele ontspannende workshops. © Gemeente Heers
 © Gemeente Heers
 © Gemeente Heers
Vorige zaterdag konden kinderen samen met hun ouders deelnemen aan enkele ontspannende workshops in het teken van de Week van de Opvoeding.
De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. In buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje mochten de kindjes tot 3 jaar met hun ouders komen knutselen. “Ze maakten tekeningen met vingerverf. Kinderen die creatief bezig zijn met hun handen, zijn goed in het bedenken en uitvoeren van praktische oplossingen”, zegt deskundige welzijn Evelien De Keyser. Voor de kinderen van 3 tot 12 jaar stond er een kookworkshop ‘bento’ op het programma. “Het idee van bento is dat je een gezonde maaltijd aantrekkelijk maakt door er leuke figuurtjes van te maken. De kinderen maakten samen met hun ouders een wrap, een diertje van fruit en groeten en een omelet. In totaal deden er 53 kinderen en ouders mee aan deze workshops, die een samenwerking waren tussen Opvoedingswinkel Haspengouw, IN-Z, Kind en Taal en de dienst Welzijn”, legt Evelien De Keyser uit. Alle kinderen kregen ook een doosje vol geluk, met een klavertje vier, mee naar huis. (frmi)

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
In de Horpmaalstraat in Heers zijn een drietal gezinnen opnieuw getroffen door water- en modderoverlast. Vrijdagmorgen rond 2 uur gingen de hemelsluizen open en liepen de woningen weer onder, de …
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment