Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken Borgloon, Kortessem en Bilzen – VRT NWS

Koning Filip en koningin Mathilde brachten deze voormiddag een bezoek aan Limburg. Vanochtend waren ze te gast bij fruitveiling BelOrta in Borgloon. Daarna ging het koningspaar naar Kortessem, naar het maatwerkbedrijf en de activiteitenboerderij van De Wroeter. Het koningsbezoek werd tegen de middag afgerond op de Grote Markt in Bilzen. 
Het koninklijk bezoek begon vanmorgen in Borgloon, bij fruitveiling BelOrta. "Een hele eer, in de eerste plaats voor onze fruittelers zelf", vindt directeur Philippe Appeltans. "De koning heeft kunnen zien hoe het fruit en de groenten hier bij de consumenten terecht komen. Momenteel ligt de focus uiteraard op het zacht fruit, met de bessen, kersen en de aardbeien. Dat is ontzettend lekker fruit, het zijn ook vitaminebommetjes." 
BEKIJK – Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken de fruitveiling in Borgloon:
Het draaiboek van het koningsbezoek is zoals altijd strak getimed. Zo vertrok het koningspaar om 9.30 uur al richting Kortessem voor het bezoek aan De Wroeter. "Ik ben wel een beetje zenuwachtig", zei Bram Vanderzande, de coördinator van De Wroeter vooraf. "Zoiets gebeurt niet elke dag, en we willen dat natuurlijk goed doen. En we zijn er wel klaar voor, maar het wordt toch een spannende dag. Eerst is er een ontbijt, toch wel een intiem moment dus samen met onze deelnemers en medewerkers. En daarna bezoeken ze ons maatwerkbedrijf, de tuinen, de bakkerij en tot slot ook de winkel."  
Wat een ervaring!
Tenslotte kwam het koningspaar naar de Markt in Bilzen, waar ze contact hadden met de bevolking: "Het was een eer om te spreken met de Koningin", zei een meisje.  "Wat een ervaring!" Iemand anders vond het dan weer fijn dat ze tijd maakte en in gesprek ging. "Ze was geïnteresseerd in wat we studeerden dus heel fijn om mee te maken."
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment