Leerlingen BS Atheneeke weekje op verkenning in tongeren – Het Belang van Limburg

© BSGO Atheneeke Tongeren
© BSGO Atheneeke Tongeren
© BSGO Atheneeke Tongeren
© BSGO Atheneeke Tongeren
© BSGO Atheneeke Tongeren
© BSGO Atheneeke Tongeren
© BSGO Atheneeke Tongeren
© BSGO Atheneeke Tongeren
De leerlingen van het derde en vierde leerjaar van GO! BS Atheneeke Tongeren ontdekten tijdens de week van 30 mei tot 3 juni, tijdens de geïntegreerde werkperiode (GWP), de stad Tongeren. Elke GWP heeft als opdracht de eindtermen te realiseren. De leerlingen oefenen opgedane kennis en vaardigheden tijdens verschillende opdrachten. Ze maken de transfer naar hun leefwereld. Ze ervaren hun omgeving en leren zich aanpassen aan de groep, aan een ander.
Deze week brachten de jongens en meisjes van de tweede graad een bezoek aan het Praetorium, de kinderen kregen een rondleiding en uitleg over de verschillende diensten. De kinderen stippelden op de stadskaart de meest eenvoudige weg uit om tot bij Ambiorix te geraken. Eenmaal daar aangekomen, maakten ze kennis met de bijzonderheden van de stad Tongeren door speelse opdrachten uit te voeren. Tijdens ons bezoek aan het Teseum hielpen ze Servaas om de kostbare schatten te redden van de brand. Een begijntje nam hen mee terug in de tijd, in het Sint-Catharina Begijnhof en leerde de kinderen dat er heel wat uitdrukkingen ontstaan zijn door deze ‘juffrouwen’.
Een cursus EHBO gegeven door het Rode Kruis mocht zeker niet ontbreken. De jongens en meisjes weten ondertussen wat te doen bij een ongeval. Samen genieten ze ook van een heuse wandeling, onder begeleiding van een natuurgids, doorheen de Kevie. Verder leerden ze welke planten en dieren tot deze biotoop behoren. Om de week af te sluiten, trokken de kinderen naar de speeltuin van de Motten. Daar werden de verkeersregels nog eens opgefrist in het verkeerspark. Tijdens deze zonnige dag kon ook een ijsje niet ontbreken.
https://www.facebook.com/atheneeketongeren
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Tongeren.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment