Roppebibliotheek gaat in zomermodus (Heers) – Het Nieuwsblad

In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek. © frmi
In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek.
Vanaf deze week gaat de zomerregeling in. In de zomervakantie is de bib open op maandag van 18 tot 20 uur, op dinsdag van 16 tot 18 uur en op woensdag en vrijdag van 14 tot 17 uur. Op donderdag en op zaterdag is de bibliotheek gesloten. Je kan uitgeleende materialen altijd buiten de openingsuren inleveren via de inleverbus aan de voorzijde van het gebouw. Op maandag 11 juli, vrijdag 22 juli en maandag 15 augustus blijven de deuren van de bib dicht.(frmi)

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
Het OCMW van Heers is vanuit de thuisdiensten op zoek naar vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale.
In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment