Tongeren en Borgloon lanceren nieuwe toeristische fietsroute "Het Fruitspoor" – VRT NWS

Het Fruitspoor is een nieuwe toeristische fietsroute in Borgloon en Tongeren. Op de route van 14 kilometer kunnen fietsers genieten van zeven luisterverhalen.
"Het Fruitspoor is een geweldige rit om een soort tijdsreiziger te zijn", zegt Geert Verdickt die de luisterverhalen heeft gemaakt. "Mensen die van Tongeren naar Borgloon fietsen, kunnen zeven keer stoppen en naar die verhalen luisteren. Zo beleven ze het verleden van het Fruitspoor."
Je hoort bijvoorbeeld het verhaal van de laatste strooparbeider van de stroopfabriek in Borgloon
De verhalen zijn heel verschillend: "Zo is er een verhaal over een Joodse man die als 11-jarig jongetje ooit van de deportatietrein is gesprongen. Zijn moeder heeft hem helpen springen, maar zij is nooit teruggekeerd uit het concentratiekamp van Auschwitz", gaat Verdickt verder. "Maar er is ook bijvoorbeeld de laatste bewoner van het klooster van Colen, zuster Gracia, die heeft daar 62 jaar gewoond en zij vertelt hoe het er achter de muren van het slotklooster aan toe ging. Ook de laatste strooparbeider van de stroopfabriek in Borgloon hebben we aan het woord gelaten."
Op die 7 stopplaatsen kan je via een QR-code het verhaal scannen of in ‘De Beluister app’ kan je de verhalen ook downloaden. 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment