Zomerkermis en avondmarkt in het centrum (Heers) – Het Nieuwsblad

Vanaf zaterdag strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. © frmi
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Tal van attracties, zoals de botsauto’s, een kindermolen, lunapark, ballenkraam, viskraam en schietkraam, tekenen present. Liefhebbers van gefrituurde lekkernijen kunnen terecht bij één van de frietkramen. De kermiskramen staan zowel op het centrumplein als op de Nieuwe Steenweg om een vlotte doorstroming te garanderen. Vuurwerk is er niet, wel komen er twee mascottes – Bing en Paw Patrol – langs. De kermis opent zaterdag 2 juli vanaf 17 uur, tegelijk vindt er ook een gezellige avondmarkt plaats op de Nieuwe Steenweg, vanaf het kruispunt met het Burgemeester Jef Nevenplein tot aan het kruispunt met de Helena Wijnantslaan. Op zondag 3 en maandag 4 juli draaien de kermismolens weer vanaf 15 uur.
Omleiding
De zomerkermis brengt een gewijzigde verkeerssituatie met zich mee. Van vrijdag 1 juli (18 uur) tot woensdag 6 juli (9 uur) geldt er een verbod voor alle verkeer op het centrumplein en op de Nieuwe Steenweg op het stuk tussen de Raes van Heerslaan en Helena Wijnantslaan. De handelszaken en woningen blijven bereikbaar. Alle verkeer van Heers naar Borgloon en van Borgloon naar Heers wordt omgeleid via de Helena Wijnantslaan, Ribeaucourtlaan en de Raes van Heerslaan. Tijdens de avondmarkt op zaterdag gebeurt de omleiding van Borgloon naar de Steenweg (N3) via de Raes van Heerslaan en de Sint-Barbarastraat. Alle omleidingen worden duidelijk aangegeven met signalisatieborden. (frmi)

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
In de Horpmaalstraat in Heers zijn een drietal gezinnen opnieuw getroffen door water- en modderoverlast. Vrijdagmorgen rond 2 uur gingen de hemelsluizen open en liepen de woningen weer onder, de …
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment