Actie aan woonzorgcentrum De Motten in Tongeren: "Tijd voor bewoners even belangrijk als verzorging" – VRT NWS

In het woonzorgcentrum De Motten in Tongeren hebben de christelijke en socialistische vakbond actie gevoerd. 25 personeelsleden hielden een prikactie, ze vinden dat ze hun werk niet meer goed kunnen uitvoeren en dat de bewoners daaronder lijden. Opvallend, ook enkele bewoners voerden mee actie.  
"De warmte van vroeger is er niet meer, alles moet te snel gaan, er is te weinig personeel, onze rollen kloppen niet, we moeten met minder mensen evenveel werk doen…ik kan nog blijven doorgaan hoor", zucht zorgkundige Kelly. De personeelsleden willen gehoord worden en willen nieuwe afspraken maken met de directie over de interne organisatie. 
Wij hebben ook nood aan een babbel, er is hier gewoon geen aandacht voor ons
"We moeten praten over de organisatie, maar ook over de zorg van de bewoners", zegt ook Thieu Roodhooft van ACOD. "Sommige mensen die hier al 8 of 10 jaar werken hebben nog steeds geen vast contract, dat kan toch niet." De vakbonden willen met de prikactie een duidelijke boodschap geven aan de directie. "De bewoners verdienen hier een goede verzorging en op deze manier kan dat niet meer."
Bewoner Giel vindt het belangrijk om ook van zich te laten horen. "Het gaat hier om meer dan verzorgen. Wij hebben ook nood aan een babbel, een oppeppend gesprek. Er is hier gewoon geen aandacht voor ons op deze manier." Ook Anniek Merlo van ACV bevestigt dat. "Hopelijk maakt deze actie iets duidelijk. We geven ook pamfletten mee aan de bewoners zodat hun familie ziet dat het personeel doet wat ze kan."
De directie was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar. De werking van het woonzorgcentrum De Motten wordt momenteel doorgelicht door een onafhankelijk bureau Probis. Op 30 april er een overleg gepland tussen de vakbonden en directie. 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment