Dashcam filmt levensgevaarlijke capriolen van wielertoerist in Hoeselt – Het Belang van Limburg

Wielertoerist haalt gevaarlijke manoeuvres uit in Hoeselt. © Het Belang van Limburg
Verkeer
Een wielertoerist heeft woensdagmiddag een reeks levensgevaarlijke capriolen uitgehaald op de steenweg van Hoeselt naar Bilzen. Een dashcam filmde hoe de man tussen het verkeer slalomde en tegen de rijrichting in fietste. “Totaal ongehoord”, klinkt het bij de politie.
Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 24 februari 2021
De wielertoerist was rond 12.15 uur op weg van Hoeselt naar Bilzen. Een automobilist met een dashcam legde vast hoe de fietser langs links auto’s inhaalde, tientallen meters tegen de rijrichting in fietste en tussen voertuigen slalomde. Ter hoogte van de rotonde in Bilzen besloot de man om niet de fietserstunnel, maar de rijbaan te gebruiken. De wielerfanaat fietste uiteindelijk de oprit van de Alden Biesensingel op, waarna hij tegen de rijrichting in de oprit weer af reed.
“Totaal ongehoord”, reageert korpschef Dirk Claes van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. “Op een afstand van nauwelijks twee kilometer begaat de fietser een hele waslijst aan overtredingen.” Zo volgt de man het fietspad niet, rijdt hij tegen de rijrichting, brengt hij andere weggebruikers onnodig in gevaar en haalt de man langs links in terwijl er een fietspad aanwezig is. “In het verleden hebben we al enkele keren succesvol autobestuurders geïdentificeerd op basis van dashcambeelden, maar dat is in dit geval uiteraard veel moeilijk”, legt de korpschef uit. “Op een fiets hangt nu eenmaal geen nummerplaat. Maar als onze mensen erin slagen om deze fietser te identificeren, zullen we zeker een proces-verbaal opstellen en mag hij of zij het voor de politierechter gaan uitleggen.”
 rust
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.

source

Leave a Comment