Een warme editie van Helden (Borgloon) | Het Belang van Limburg Mobile – Het Belang van Limburg

© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
Woensdag 29 juni organiseerden Eric Dupain en De Broodplank de vijfde editie van Helden, een zomerse talkshow met als rode draad sport met een flinke sliert showbizz. Marijn Devalck, Tomas Van Den Spiegel en Thomas Buffel waren de nationale Helden. Leander Dedroog en Alex Onclin waren de regionale Loonse Helden van dienst. Ook de L&M Band was dit jaar op de afspraak, net als de Loonse zangeres Tieneke. Uiteraard mocht ‘analist’ Boer Firmin Vandeput niet op ontbreken. De thuisblijvers konden de show dankzij Het Belang van Limburg volgen via livestream.
De vijfde editie van Helden gaat de analen in als de warmste van de vijf shows. Omdat de temperaturen opliepen tot zo’n 28 graden Celcius, maar ook vanwege de Helden die tijd maakten voor selfies, gesprekjes en nog lang in de tuin van het Brigittijnenklooster tussen pot en pint bleven napraten. Schepen van sport Kim Mommen heette de ruim 400 mensen van harte welkom, waarna de L&M Band hun versie van ‘Brood voor morgenvroeg’ als intro van presentator en organisator Eric Dupain speelden. In het eerste deel ging hij in op de carrières van de nationale Helden. Fijne gesprekken doorspekt met beelden, al dan niet ondersteund door muziek. Het eerste deel van de show werd afgesloten met een pakkend moment toen Thomas Buffel vertelde over zijn overleden vrouw Stéphanie.
Deel twee van Helden begon met een tweede traktatie van Luc Withofs die iedereen een kippenspiesje bezorgde. Bij aanvang van de show had hij op zijn Ofyr ook al een ‘Bomaworst’ gebakken nadat Boma zijn gekende slogan ‘Tournée General’ had geroepen. Louis en Maurice zorgden voor een verrassing door Marijn Devalck uit te dagen een nummer te brengen. Dat Marijn Devalck, die op zijn zestiende hits scoorde met ‘Je n’ai plus mon papa’ en ‘Ma premiere sigarette’, meer is dan alleen maar Boma uit ‘FC De Kampioenen’, toonde hij met een prachtige versie van ‘L’importance c’est la rose van Gilbert Bécaud’. Het was een hoogtepunt in de show.
Basketballers Leander Dedroog en Tomas Van Den Spiegel vonden elkaar op het podium en zorgden met hun 204 en 214 centimeters dan weer letterlijk voor een ander hoogtepunt. Leander vertelde over zijn carrière bij Limburg United en de bekerwinst. Tomas zag in hem een toekomstig 3×3 speler. Uiteraard had de CEO van Flanders Classics ook over wielrennen en het belang van Borgloon in De Ronde van Limburg. Gesneden koek ook voor Alex Onclin, voorzitter van KWC De Spurters en van Cycling Vlaanderen Limburg. Intussen had ‘speelvogel’ Thomas Buffel Eric Dupain verrast met een grappig filmpje. De T2 van de jonge Rode Duivels is behalve een uitstekend coach en zakenman ook iemand die niet om een grap verlegen zit. Missie geslaagd.
De show werd afgesloten met Tieneke die ‘Heist aan zee’ bracht, waarna Firmin Vandeput het podium opstapte en meteen zijn beklag maakte dat hij niet kon zitten. Hij pakte ook uit met een primeur: de fusie tussen Borgloon en Tongeren zal de naam Botox krijgen. Bij afwezigheid van burgervader Jo Feytons vertelde Firmin over het bezoek van de koning en koningin aan Borgloon. Hij voegde er fijntjes aan toe dat alles ‘dik’ in orde was. Het absolute slotakkoord was voor de L&M Band met hun Limburglied. Helden … jullie waren fantastisch net als het massaal opgekomen publiek.
Foto’s met dank aan MM Content – Michael Meers
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Borgloon.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment