Georganiseerde bendes stelen kersen uit Belgische boomgaarden – AGF.nl

Telers in de Haspengouw-regio in Oost-België worden getergd door een nieuwe plaag: dieven. Er is extra politie ingezet om te proberen de diefstal een halt toe te roepen, maar tot dusver is weinig vooruitgang geboekt bij het tegenhouden van de bendes die boomgaarden en boerderijen plunderen. Bij een recent incident in een kersenboomgaard in Wellen heeft een onbekend aantal mensen in de vroege uurtjes bomen gestript, waarbij honderden kilo’s kersen werden meegenomen in het duister van de nacht.
“De veiligheidsdiensten doen hun best om de dieven te arresteren, maar de bendes lachen ons uit”, zegt Peter Guilliams uit Sint-Truiden, die op 15 juni ontdekte dat de bendes niet bang zijn om geweld te gebruiken.
Op vraag van enkele telers installeerde de politie in 2020 een bewakingscamera om nummerplaten op te sporen, maar dat schrikt de criminelen duidelijk niet af. De politiezones Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken en Borgloon zijn zich bewust van het probleem. De komende weken zullen extra agenten patrouilleren in de buurt van de boerderijen en boomgaarden. In Borgloon passeren af en toe ook paardenpatrouilles van de federale politie, al beseft politiechef Rohnny Maes dat het onmogelijk is om de hele streek continu te observeren. Potentiële dieven weten dat en kiezen voor kersen omdat ze gemakkelijk te vervoeren zijn.
Bron: brusselstimes.com
Publicatiedatum: di 5 jul 2022

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:

 
<< Terug | AGF.nl
© AGF.nl 2022
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.

source

Leave a Comment