Hoeselt rent het nieuwe jaar in: "Feestje van voorbije nacht is geen excuus om niet mee te lopen" – VRT NWS

In Hoeselt hebben 180 sportievelingen het nieuwe jaar al joggend ingezet. Door corona kon de nieuwjaarsjogging van Hoeselt Run in 2021 niet doorgaan, dus dit jaar was het enthousiasme extra groot. Deelnemers kwamen uit heel Limburg en hadden alle leeftijden: “Er liepen zelfs honden mee”, zegt organisator Wim Hellinx.
Met kleine oogjes, maar vol goede voornemens, vertrokken 180 lopers voormiddag voor een rondje van vijf of tien kilometer. “De nieuwjaarsjogging van Hoeselt Run is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie”, vertelt organisator Wim Hellinx. “Jammer genoeg moesten we in 2021 een editie overslaan door corona. Dit jaar had iedereen dus dubbel zoveel zin. Jong en oud deden mee.”
Het nieuwe jaar inlopen na een avond feest gaat niet voor iedereen even gemakkelijk. “Maar na 500 meter heeft iedereen zijn of haar kater er wel afgelopen”, lacht Hellinx. “Na zo’n loopje voel je je herboren. Veel mensen zijn vastbesloten om er een sportief jaar van te maken. De een wil een marathon lopen, de ander zijn persoonlijk record op de tien kilometer verbreken. De toon is vandaag alvast gezet!" 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment