Opendeur VBS Nieuwland (Borgloon) | Het Belang van Limburg Mobile – Het Belang van Limburg

© Eric Dupain
© Eric Dupain
© Eric Dupain
Op vrijdag 22 april kon iedereen tijdens een feestelijke opendeur zien hoe het schoolgebouw van VBS Nieuwland in Borgloon in een nieuw jasje werd gestoken en aangepast aan het onderwijs van de toekomst. De verbouwing van VBS Nieuwland is een eerste onderdeel van een bouwproject van schoolbestuur KBOB (Katholiek Basisonderwijs Borgloon).
De leerlingen van het 6de leerjaar deden in groepjes een rondleiding voor ouders en sympathisanten en alle leerlingen werden getrakteerd op een gratis consumptie. Daarna ging het feest verder met een receptie voor genodigden: schoolbestuur, schoolteam, oud-collega’s en sponsors. Hier werd iedereen die dit project mogelijk maakte, uitvoerig bedankt.Het project begon al jaren geleden bij het opmaken van een bouwdossier en het ontwerpen van de plannen door Luc Meekers (directeur) en Annick Deboes (architecte). Alle goede dingen uit het verleden behouden… maar het gebouw ook bruikbaar maken voor het heden. Dat dit geen eenvoudige klus was, is te begrijpen want een school moet ook zijn werking kunnen verderzetten. Toch moesten er eind vorig schooljaar 10 lokalen, 2 gangen en een feestzaal helemaal leeggemaakt worden.Hoe dan ook: verbouwen draait om het verbinden van het verleden met het heden. Het volledig gebouw aan de Nieuwland-zijde werd vernieuwd: verlaagde plafonds, nieuwe vloer, nieuwe inbouwkasten en verlichting. In de peuterklas werd de sanitaire hoek geïntegreerd in de klas. Sommige klassen verhuisden van lokaal, zodat elk leerjaar zo dicht mogelijk bij elkaar of in verbinding met mekaar kwam. In het 1ste, 2de en 3de leerjaar hebben ze zelfs een flexibele tussenwand om ruimte te creëren, te co-teachen en te differentiëren. De klassen van het lager onderwijs zijn ook allemaal ingericht met smartborden. VBS Nieuwland is nu klaar voor het onderwijs van de 21ste eeuw.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Borgloon.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment