Politie doekt in Limburg internationale cocaïnebende op die geleid werd vanuit Dubai – VRT NWS

De Federale Gerechtelijke Politie Limburg heeft een internationale drugsbende opgedoekt. Die voerde onder meer via de haven van Antwerpen tonnen cocaïne in, de organisatie werd aangestuurd vanuit Dubai. Er zijn 11 verdachten aangehouden.
De Federale Gerechtelijke Politie Limburg was al sinds mei vorig jaar bezig met een onderzoek, geleid door een onderzoeksrechter in Tongeren. Daarbij werd de invoer van en handel in tonnen cocaïne, onder meer via de haven van Antwerpen, in de gaten gehouden. Op 15 juni is de politie op hetzelfde moment binnengevallen op 15 plaatsen in Genk, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en ook in de grensstreek in Nederland. In België heeft de onderzoeksrechter 9 verdachten aangehouden, in Nederland zitten 2 verdachten in de cel in afwachting van hun uitlevering aan ons land.
Het parket zegt dat een vermoedelijke internationale, goed gestructureerde, criminele organisatie in kaart is gebracht, die in staat is om op zeer regelmatige basis partijen cocaïne naar België te verschepen. Ze gebruikte verschillende technieken en tactieken om de partijen na aankomst uit de containers te halen. Ze zou ook een hele logistiek hebben uitgebouwd om de ingevoerde drugs snel te verdelen. De organisatie werd geleid vanuit Dubai. Maar blijkbaar zat het netwerk zo in elkaar dat maar enkele personen zicht hadden op de hele werking.
De organisatie maakte vermoedelijk gebruik van geëncrypteerde telefoons en tegenobservaties. Na intens speurwerk kon de politie het geheel blootleggen en verschillende ladingen cocaïne, samen meerdere tonnen, in kaart brengen. De organisatie zou ook gewerkt hebben met cocaïnewasserijen en illegale tabak.
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment