Grote veiligheidsmaatregelen in Tongeren op assisenproces over de moord op Silvio Aquino in mei – Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Er worden grote veiligheidsmaatregelen genomen voor het assisenproces over de moord op Silvio Aquino dat start op 6 mei in Tongeren. Vandaag was er een voorbereidende zitting waar de lijst van de getuigen werd vastgelegd. In totaal zullen in 4 weken tijd maar liefst 102 getuigen ondervraagd worden.
Een snuffelhond onderzocht vandaag al de assisenzaal op de aanwezigheid van explosieven, op straat stonden agenten van de federale politie met automatische geweren en een van de beschuldigden droeg een kogelvrij vest. “Dat gaat nu eenmaal gepaard met dit soort processen als men geen risico wil lopen”, legt advocaat van de burgerlijke partijen Bert Partoens uit.
Tijdens de voorbereidende zitting kwamen 2 van de 5 beschuldigden opdagen. Opvallende aanwezige in de zaal was Mario Aquino, die zich burgerlijke partij stelt in deze zaak. Hij keek de beschuldigden verwijtend toe en liet zich laatdunkend over hen uit. Zijn broer Silvio werd op klaarlichte dag op straat vermoord in 2015 in Opglabbeek. Op het proces moet blijken of het gaat om een afrekening in het drugsmilieu. 
Het groot aantal beschuldigden en getuigen zorgt ervoor dat het proces zeer lang duurt
Het assisenproces zal ongeveer 4 weken duren, dat heeft ook met het grote aantal beschuldigden en getuigen te maken. “Dat is vrij uitzonderlijk”, vertelt Tim Smet, advocaat van een van de beschuldigden. “Maar je hebt wel 5 beschuldigden en heel wat burgerlijke partijen en dat zorgt ervoor dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om zijn belangen te verdedigen.” In het totaal zorgen 8 advocaten voor de verdediging en zijn er 4 advocaten die de burgerlijke partijen vertegenwoordigen.
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment