Zittingsdeurwaarders van assisen in Tongeren besmet met corona: proces gaat wel gewoon door – Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Op het assisenproces in Tongeren zijn vandaag de twee zittingsdeurwaarders uitgevallen door corona, maar voorlopig heeft dat geen gevolgen voor het verloop van het proces dat daar aan de gang is. Enrico C. uit Lanaken staat er terecht voor de moord op zijn vriendin, met messteken. 
Vandaag zijn twee zittingsdeurwaarders thuis moeten blijven omwille van een coronabesmetting. "De voorzitter heeft het probleem gemeld aan de jury en aan iedereen gevraagd om extra voorzichtig te zijn en de geldende maatregelen na te leven zodat het proces zijn normale voortgang kan kennen", zegt Jo Daenen van het hof van assisen. "Het proces heeft ook geen vertraging opgelopen. De twee zittingsdeurwaarders zijn vervangen door twee collega’s en het proces gaat gewoon voort."
Zittingsdeurwaarders hebben contacten met getuigen, journalisten, het hof en alle juryleden, maar voorlopig zijn geen nieuwe besmettingen gemeld. Morgen worden de laatste getuigen gehoord en de uitspraak wordt donderdag verwacht. De beschuldigde riskeert levenslang.
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment