Zomerexpositie bij Global Art in Tongeren (Tongeren) | Het Belang van Limburg Mobile – Het Belang van Limburg

© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
© Marijke Cloes
Figuratief en abstract werk wisselen heel de maand juli elkaar af tijdens de zomerexpo bij Global Art in Tongeren. Finger painting, oilbar schilderijen, olieverf of acryl op doek en hout, maar ook brons, keramiek, glas- en composietkunst en assemblage art passeren de revue.
Guido Stoop aka Art of Hmm kiest resoluut voor olieverf en creëerde daarbij ‘De Reiziger’. Dit is een bronzen figuurtje, getekend door weer en wind, dat symbool staat voor het steeds op weg zijn van de mens. Als kind droomde Guido er al van om zijn gedachten, kronkels en fantasie in kleur naar buiten te brengen. Niet met een pennentrek, of inkt, of woorden, maar met olieverf op doek of hout.Emoties worden vertaald in een schilderij. Ook zo bij Art by Nans aka Nancy Luycks. Zij toont haar sterke abstracte en geabstraheerde werken in zachte kleurtinten en reliëf. Ook zijn er de art bottles van Nancy, waarbij er in elke fles een mooi kunstwerk verwerkt is, gaande van Einstein tot abstract. Speels abstract vind je bij de kunstwerken van Nadège Godart aka nadoucolorisme. In deze expositie toont Nadège naast haar schilderijen in olieverf ook haar werken in keramiek. Meer abstract werk op kleiner formaat exposeert Hanny Raymakers. Hanny gebruikt eerder een donker kleurenpalet, doch komt er nu en dan een vrolijke kleur een verrassende twist brengen in haar werk. Figuratief werk vind je bij Marian van de Berg. Marian neemt je mee in haar bossen, de natuur, via haar werken in oilbar op papier.Autodidact Miranda Obbens exposeert haar assemblage art, unieke stukken volledig op gevoel gemaakt uit gevonden voorwerpen. Audrey Moens toont haar keramiek en fantasierijke schilderijen in een zacht kleurenpalet, waarbij vaak finger painting toepast wordt. In permanentie zijn er de schilderijen van Nicole Spiraers, de mini encaustic arts van Johan Briers, de kunstige slakken van Roland Menten, het brons van Jean Groenendijk, Glassart Petrico, keramiek van Guido Christiaens en tenslotte ook de schilderijen van Theo en Marijke Cloes.Global Art is elke woensdagnamiddag , donderdagvoormiddag en zaterdagnamiddag geopend, Maastrichterstraat 40 in Tongeren.
http://www.globalart.be
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Terwijl je dit leest, zijn onze journalisten druk in de weer om jou het snelste nieuws, de scherpste analyses en de meest aangrijpende verhalen uit Limburg en ver daarbuiten te brengen.
Overlijdens in Tongeren.
Met de medewerking van
©2022 Mediahuis N.V.

source

Leave a Comment