De Watergroep gaat niet in beroep tegen de beperkte vergunning voor waterwinning in Heers – VRT NWS

De Watergroep gaat niet in beroep tegen de beperkte vergunning die ze van Vlaams minister van Omgeving Demir (N-VA) kreeg voor waterwinning in Heers. De Watergroep mag daar voorlopig nog maar twee jaar drinkwater oppompen in plaats van 20 jaar zoals ze zelf had gevraagd. 
Vorige maand leverde Vlaams minister Zuhal Demir een beperkte proefvergunning af aan de Watergroep voor waterwinning in Heers. Het werd dus geen vergunning voor 20 jaar zoals de Watergroep zelf had gevraagd. 
In de proefvergunning staan ook een aantal voorwaarden, en de Watergroep gaat zich nu vooral toeleggen op het naleven van die voorwaarden, zegt woordvoerster Kathleen De Schepper.  "Het gaat om voorwaarden rond het monitoren van de grondwaterpeilen en het opvolgen van de scheuren die er zijn in een aantal woningen."
In de buurt van het pompstation in Heers zijn 50 huizen aan het barsten. Volgens een expert van de getroffen bewoners komt dat door het massaal oppompen van grondwater,  maar de watermaatschappij ontkent dat. 
Over de zaak lopen nog twee rechtszaken. In afwachting van de uitkomst, mag er maximaal 850.000 kubieke meter per jaar opgepompt worden.
 
 
 
Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven
Volg ons op sociale media
Bent u getuige van een nieuwsfeit of hebt u zelf nieuws te melden?
Volg VRT NWS op uw smartphone of tablet via de VRT NWS-app.
Beschikbaar voor iOS en Android.

source

Leave a Comment