Eeuwenoude hoeve in Heers krijgt een tweede leven als eventlocatie – Het Nieuwsblad

Nathalie en Stijn, samen met de kinderen, bij de opening van Hoeve de Heusch op 2 april. © Fabian Dejace
Vijf jaar lang hebben ze met het hele gezin gerenoveerd, maar nu is de eeuwenoude vierkantshoeve van Nathalie Frérotte (45) en Stijn Bollen (45) in het centrum van Heers klaar voor een nieuw leven. Begin april opende het koppel Hoeve de Heusch, een plek voor zowel feesten en evenementen als workshops en professionele coachingsessies.
Zaakvoerders en levenspartners Nathalie Frérotte (45) en Stijn Bollen (45) staan nog met één voet in de coaching en het onderwijs. “Als loopbaancoach geef ik tijdens de week in de praktijk van de hoeve verschillende cursussen in het kader van persoonlijke ontwikkeling”, zegt Nathalie. “In het weekend kunnen hier dan familiefeesten, events en meetings doorgaan in een stijlvolle, historische setting.”
Hoeve de Heusch verwijst naar baron de Heusch, die ooit in de hoeve woonde. Het pand dateert vanuit 1632 en kent een lange geschiedenis. Nathalie wou graag haar emotionele band met deze hoeve behouden. “De hoeve was van mijn grootouders en mijn oom Lambert ‘Bère’ Dessart leefde hier als laatste. Maar liefst vijf jaar lang hebben we gerenoveerd. Samen met hele gezin hebben we heel wat werk verricht.” 
Op de binnenkoer van Hoeve de Heusch kunnen bezoekers bij goed weer verpozen op het gezellige zomerterras. “Daarnaast is er een authentiek cafeetje waar destijds het werkhuis en zaaghuis was”, vertelt Nathalie. “Het feestgedeelte ligt in onze ‘Skuur’. In deze schuur vind je de prachtige balken en zuilen van weleer terug. Dit is de plaats bij uitstek voor communie- of lentefeesten, babyborrels, verjaardagsfeesten, meetings, workshops en bedrijfsevents van 30 tot 70 personen. We beschikken dus over verschillende ruimtes die als eventlocaties gehuurd kunnen worden. Maar we zorgen ook voor evenementen op maat, van decoratie en aankleding tot catering. Authenticiteit, flexibiliteit en gastvrijheid zijn onze grootste troeven.” (frmi)
Hoeve de Heusch
Nieuwe Steenweg 31, 3870 Heers
0479/31.76.19 (Nathalie)
hoevedeheusch@gmail.com
www.hoevedeheusch.be
Facebook: Hoeve de Heusch
Open: de openingsuren zijn flexibel, meestal op zaterdag en zondag en tijdens de schoolvakanties. Feesten en events kunnen altijd op aanvraag
Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
Het OCMW van Heers is vanuit de thuisdiensten op zoek naar vrijwillige chauffeurs voor de Minder Mobielen Centrale.
In juli en augustus gelden er aangepaste openingsuren in de Roppebibliotheek.
De jongste schepen van Vlaanderen woont in het zuiden van Limburg. Anneleen Vanherck, op dit moment nog studente bedrijfsmanagement, wordt schepen van jeugd, cultuur, toerisme en onderwijs in Heers.
Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.
Vanaf dit weekend strijkt de zomerkermis drie dagen lang neer in het centrum van Heers. Zaterdag vindt er ook een avondmarkt plaats.
Woensdag heeft een man (41) uit Heers rond 4 uur om een onbekende reden de controle over zijn motorfiets verloren op de Monnikkenlaan in Vechmaal. Hij kwam ten val en raakte gewond.
In Kortessem werd onlangs het officiële startschot gegeven van de interlokale vereniging Sportregio Haspengouw. Ook de gemeente Heers ondertekende de samenwerkingsovereenkomst.
Een auto en een fietser zijn dinsdag rond 14.20 uur gebotst op de Burgemeester Marresbaan in Vroenhoven. De fietser (44) uit Heers raakte lichtgewond.
Dit weekend las u in HBvL een terugblik op de Ronde van Frankrijk van 1962. Daarin stond dat het de eerste Tour was op Limburgse bodem. Maar dat was zonder de editie van 1953 gerekend …
De politie Kanton Borgloon heeft tijdens het weekend zonder alcohol achter het stuur 50 bestuurders gecontroleerd. Drie hadden te veel gedronken. Eén chauffeur testte positief op drugs en er werd …
In de Middelheersestraat in Middelheers is zaterdag rond 5 uur een inbraak ontdekt. Drie vensters werden ingeslagen, maar er werd niets gesloten.
Overlijdens in Heers.

source

Leave a Comment