GEMEENTERAAD. Oppositie Hoeselt: nieuw woonzorgcentrum krijgt voor 345.000 euro grond “cadeau” – Het Nieuwsblad

Vennootschap Foyer De Lork kon deels goedkope landbouwgrond verwerven om aan de Gansterenstraat een nieuw woonzorgcentrum te bouwen. © Fred Peeters
Woonzorgcentrum : Het woonzorgcentrum dat zou komen in de Gansterenstraat ter vervanging van het door Agentschap Zorg en Gezondheid slecht geëvalueerde Bormanshof en Ter Hilst 1 heeft voor 345.000 euro bouwgrond cadeau gekregen van de gemeente. Gemeenteraadslid Fons Capiot (Wij Hoeselt): “Voor er sprake was van een woonzorgcentrum kocht de vennootschap Foyer De Lork aan de Gansterenstraat al 29 are landbouwgrond op. In plaats van als gemeente die grond te onteigenen om ze later aan de juiste marktwaarde als bouwgrond te verkopen liet men dit passeren waardoor de Lork haar 29 are landbouwgrond in het nieuwe ruimtelijke uitvoeringsplan plots zag veranderen in bouwgrond zonder daarvoor de gewone prijs betaald te hebben. De Hoeseltse gemeentekas en belastingbetaler liep zo 345.000 euro mis.”
Schepen van omgevingsvergunningen Yves Croux (VLD+) reageerde bij afwezigheid van burgemeester Raskin voor de meerderheidscoalitie. “Capiots berekening van het waardeverschil tussen landbouw- en bouwgrond is wel stevig met de haren getrokken. Het maatschappelijk belang waar wij hier voor gaan is dat van de Hoeseltse senioren die in een woonzorgcentrum verblijven en waar nieuw onderdak voor nodig is.”
Sportpark West:  Aan de hoek Oude Nederbaan – Industrielaan wil de gemeente Hoeselt een sportpark bouwen van ongeveer 7 hectare, parking, groenaanleg en wegen inbegrepen. Daar moeten drie nieuwe voetbalvelden komen en ook ruimte voor andere sporten. Hoe dat gebeurt wil Hoeselt deels in handen geven van private partners. Schepen Croux vroeg de gemeenteraad een kandidatuurstelling te openen voor de ontwikkeling van bijna 2 hectare ‘Project zone West’ voor sportvelden en infrastructuur voor voornamelijk balsporten. Meerdere oppositieleden van Wij Hoeselt en Best Groen vielen van hun spreekwoordelijke stoel. Jasper Goffin (Best Groen): “De plannen voor dit sportpark zijn intussen negen jaar oud. Op vorige gemeenteraden heeft de oppositie meermaals gevraagd wat jullie plannen zijn. Nu blijkt dat jullie het willen laten uitvoeren door een private partner die maar met een ontwerp moet komen. Dus jullie hebben nul beleid ter zake. Ik voorspel dat tegen de fusie met Bilzen op die plaats nog niets gerealiseerd is.” Schepen Croux stelde dat hij “de kritiek van de oppositie dat het zo lang duurt kon begrijpen, maar door samenwerking met private partners willen we het juist snel laten gaan.”
 
Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plus logo plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.
De politie betrapte tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag drie bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken. Dat gebeurde onder meer tijdens een zomer BOB-campagne. Alle drie moesten ze …
Een muurschildering van bijna 10 op 10 meter siert sinds donderdag jeugdhuis ’t Fabriek achter gemeenschapscentrum Ter Kommen.
Het is zomer! Dat betekent festivals, lekkere foodevenementen en gezellige pop-upbars. Van festivals voor kinderen tot podia gevuld voor de echte rockers, van echte culinaire happenings tot …
Op 2 juli is het exact 275 jaar geleden dat de Slag bij Lafelt werd uitgevochten aan de voet van de Sieberg in Riemst. Theater Ozzy brengt dat verleden terug tot leven tijdens een futuristisch …
“De verkoop van 21 are industriegrond aan de lage prijs van 12 euro per meter zal deze (donderdag)avond voor ‘gekletter’ zorgen op de gemeenteraad”, voorspelt raadslid Fons Capiot (Wij Hoeselt). …
Het is feest in Hoeselt, want in het woonzorgcentrum Ter Hulst vieren de bewoners niet één, maar twee platina jubileums. Twee koppels zijn 70 jaar geleden op 21 juni 1952 in het huwelijksbootje …
In de Hulstraat is dinsdag rond 16.15 uur een auto op z’n dak terechtgekomen. De bestuurder was de controle over het stuur verloren, raakte een geparkeerd voertuig waardoor de auto over de kop …
Op 21 juni is het in woonzorgcentrum Ter Hulst dubbel feest. Zowel Micheline en Julien als Nicoline en Jean zijn die dag zeventig jaar getrouwd. “We hebben mekaar nog gezien op onze trouwdag en nu …
Het aantal biolandbouwbedrijven is in 2021 in Limburg met 8,5 procent gestegen tot 89. Daarmee zet Limburg de snelste groei in Vlaanderen neer. “Mensen vragen meer en meer naar bio” zegt fruitboer …
Vrijdagnamiddag zijn de wapenschilden van twintig Vlamingen officieel erkend. Onder hen ook enkele Limburgers. “Een wapenschild is niet alleen voor mensen van adel”, zegt Timothy Hendriks.
Overlijdens in Hoeselt.

source

Leave a Comment