On the road: Truckshow Bekkevoort 2022

Christel ging onlangs op bezoek bij de Truckshow in Bekkevoort. Dit jaarlijks evenement bestaat al bijna 40 jaar, het staat in het teken van het goede doel. Oprichter Roger vertelt dat dit evenement gebaseerd is op het liedje “Teddybeer”. Deze truckers komen jaarlijks bij elkaar om aan de zwakkeren en mindervaliden een onvergetelijke dag te bezorgen.

In deze reportage krijg je een interview met Filip Van Thielen van Mercedes Benz Trucks Belgium, één van de hoofsponsors,
Maar ook burgemeester Hans Vandenberg (Bekkevoort) laat graag horen hoe trots hij is op dit evenement in zijn gemeente.

De 72-jarige Marijn Devalck, gekend als den Boma uit De Kampioenen, rijdt als ervaren truckchauffeur !!! al jaren van voor. Met een spreekwoordelijk geduld bleef hij uren na elkaar handtekeningen uitdelen en grappen maken met deze speciale groep fans. Gesproken van een kers op de taart…

Robby Longo, de gekende countryzanger uit de Voice, leende graag even zijn cabine voor een luidruchtige intro. Gevolg door een symfonie aan claxons die de oproep beantwoorden.

Meer informatie over de Truckshow? https://www.vzwtruckersforlifebekkevoort.be/

Leave a Comment